V OŠ Puconci smo se v šolskem letu 2014/2015 prvič prijavili na projekt KULTURNA ŠOLA in bili na podlagi dela na kulturnem področju uspešno izbrani. Naziv smo pridobili za obdobje treh let in tako smo se v šolskem letu 2016/2017, ko nam je naziv potekel, ponovno prijavili na natečaj za pridobitev naziva Kulturna šola. Ponovno smo bili uspešno izbrani. V tem šolskem letu bodo na šoli učencem ponujene mnoge interesne dejavnosti in izbirni predmeti, kjer bodo učenci izpopolnjevali svoje znanje. Sodelovali bodo v raznih dejavnostih; plesnem krožku, likovnem krožku, turističnem krožku, v folklorni skupini, ustvarjali igre pri dramskem krožku, se učili recitacij pri recitacijskem krožku, utrjevali besedni zaklad v literarno-novinarskem krožku, sodelovali v fotografskem krožku itd.

Učenci se bodo skupaj z mentorji izkazali na različnih tekmovanjih in natečajih. Svoje delo bodo domači in širši okolici predstavili tudi na proslavah.

 

Sam naziv in ponovna pridobitev naziva za naslednja tri leta nam veliko pomeni, zato bomo delo na tem področju izpopolnjevali tako mentorji kot tudi učenci in v naslednjem šolskem letu temu projektu namenili posebno pozornost.

 

 

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)