Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS je v ponedeljek, 26. 3. 2018, v prostorih dijaškega doma Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, izvedla že 26. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja.

Po uvodnem delu, kjer nas je pozdravil dr. Mitja Slavinec in podal veliko spodbudnih besed ter napotkov za nadaljnje raziskovanje, so se učenci razvrstili po razredih, kjer so predstavljali raziskovalne naloge posameznih področij. Učenci so imeli skozi leto z raziskovanjem priložnost, da utrdijo zaupanje vase, v svoje delo in razmišljanje, ocenijo svoja predvidevanja in spoznanja ter razvijajo določene spretnosti, pomembne za življenje in kritično razmišljanje. S predstavitvijo nalog se naučijo izražati svoja mnenja ter dobijo priložnost razpravljati s strokovnjaki.

Srečanja so se udeležile učenke osmega razreda, in sicer Blažka Harkai, Ana Pelcar in Lučka Prem, ki so predstavljale raziskovalno nalogo; Z didaktično igro do geografskega znanja. Za nalogo ter njen zagovor so prejele zlato priznanje ter se tako uvrstile na državno srečanje.

Za izdelane didaktične igre in uspeh na srečanju, jim čestitamo ter želimo veliko nadaljnjega uspeha na raziskovalnem področju.

Mentorica: Mateja Žökš