Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Ob koncu lanskega koledarskega leta (v tednu od 11. do 15. novembra 2021) je v Vrtcu pri Osnovni šoli Puconci in v Osnovni šoli Puconci potekal človekoljuben projekt Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo.

Projekt podpira uresničevanje otrokovih pravic in temeljnih svoboščin, k sodelovanju pa nas je povabil izobraževalni center Eksena. Tema letošnjega projekta je bila »Z drugimi ravnaj tako kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo.«.

Mednarodni dan strpnosti

V projektu so sodelovali otroci našega vrtca v vseh najstarejših skupinah in učenci v okviru podaljšanega bivanja. Otroci in učenci so se, po ogledu kratkega filmčka o strpnosti, ki smo ga pripravili v okviru šole in ob prebrani pravljici Pekarna Mišmaš in Grdi raček, pogovarjali o pomenu strpnosti, o spodbujanju prijateljstva, o pomenu medsebojnega spoštovanja, razumevanja in sprejemanja. Otroci so razmišljali o tem, kaj pomeni biti strpen do drugih in kako si sami želijo, da bi drugi ravnali z njimi.

Do konca januarja 2022, so nastajala likovna dela, pred počitnicami pa smo pripravili tudi pano na šolskem hodniku, kjer smo izdelke učencev in vrtčevskih otrok razstavili. Kljub temu, da je mednarodni dan strpnosti samo en dan v letu, se v naši ustanovi celo leto trudimo, da smo strpni drug do drugega in do okolja v katerem živimo.

Širiti strpnost med najmlajšimi dolgoročno obrodi sadove, ki se odražajo v razumevajoči družbi, zato bomo s projektom nadaljevali tudi naslednje leto.

Martina Sever, koordinatorica projekta za šolo in

Darja Cigüt, koordinatorica projekta za vrtec

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost