Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

VTISI ZADNJEGA DNE

Zadnji dan šole v naravi so sedmošolci preživeli v okolici CŠOD Škorpijon. Razdeljeni po skupinah so spoznavali načine orientacije in se odpravili na pohod ob meji z Avstrijo. V različnih dejavnostih so pokazali svoje znanje ter se v zasneženih okoliščinah, sicer malo umazani vrnili v dom. Po kosilu je ravnateljica doma najboljšim ekipam v vseh disciplinah podelila priznanja in jih zelo lepo presenetila z majhnimi pozornostmi.

Tokrat je bila šola v naravi za učence v primerjavi z lanskoletno poletno, zimska. Pričarala jim je številne zimske radosti in spletla veliko novih prijateljskih vezi. Polni lepih vtisov smo se ob 13. uri (PRIHOD PREDVIDEN ob 14.30) odpeljali proti domu, kjer so nas čakali starši, ki so nestrpno čakali zgodbe iz minulega tedna.

ČETRTI DAN

Po zajtrku, ki je bil spet zelo dober, se je skupina učencev odpravila na pohod ob Avstrijski meji. Gozdna pot je bila zelo naporna, vendar smo se po poti tudi zelo veliko naučili. Spoznali smo pomen mejnih kamnov ter veliko zgodb o življenju ob meji domačinov. Prišli smo do hriba, ki je bil primeren za spust s sanmi, vendar le teh nismo imeli. Učiteljica nam je dovolila, da smo se po zasneženi podlagi spustili kar s kombinezoni. Pri spustu smo zelo uživali. Po dopoldanski malici smo v gozdu iz različnih naravnih materialov ustvarjali živali. Ta čas je druga se je druga skupina pomerila v igrah timskega sodelovanja in lokostrelstva. Učencem je za konec uspelo dokončati tudi Škorpijonov izziv.

Danes je bilo najboljše kosilo doslej – špageti.  Popoldanski čas je bil namenjen izdelovanju bivakov iz snega. Sneg je bil spet dovolj moker, da nam je uspelo dokončati še dva bivaka. Bivaki bodo dvorišče doma zagotovo krasili do spomladi. Tudi druga skupina je ustvarjala v snegu. Odpravila se je v gozd, kjer je spoznavala različna drevesa in živali. Obiskali smo lovsko krmilnico ter vlogo in pomen lovcev. V skupinah smo upodobili različne živali, v snegu pa prikazali njihove stopinje. Ob prihodu nazaj k domu smo se igrali igro naravnega preživetja. Večer smo zaključili ob pisanju dnevnika in miselnih igrah.

Nija in Leo

 


TRETJI DAN

Skupina B se je po zajtrku odpravila jahat islandske konje. Učenci so jih očistili, osedlali ter nato samostojno zajahali. Naučili so se osnov jahanja. Skupina A je najprej izvedela osnove orientacije, nato so učenci po skupinah tekmovali v orientacijskem teku. Po odličnem kosilu, so učenci skupine B poskusili zakuriti ogenj, kljub snegu in vlagi. Naloga ni bila preprosta, vendar je vsem uspelo. Na pripravljenem ognju so pekli twisterje, zavito testo na palici. Bili so odlični. Skupina se je lotila izdelave tekmovalnega, snežnega poligona. Na poligonu je nato potekalo tekmovanje v hitrostnem premagovanju ovir. Za nagrado so si učenci prislužili eno uro pležuhanja. Spoznali so tradicijo tega prevoznega sredstva. Po večerji so se učenci pomerili v splošnem kvizu, ki je potekal čez vsa tri nadstropja doma. Bil je naporen a lep dan.

Ena in Niko

DRUGI DAN

Zjutraj smo se zbudili v krasen sončen dan, se oblekli in umili. Ob 8. uri smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se toplo oblekli in sledile so dopoldanske aktivnosti v dveh skupinah. Prva skupina se je odpravila na jahanje konjev islandcev, druga skupina pa je imela lokostrelstvo in team building. Sledil je počitek v domu, kjer smo opravili dopoldansko malico, nato pa smo se urno vrnili na aktivnosti. Precej utrujeni smo komaj čakali kosilo in kratek popoldanski počitek. Sledile popoldanske aktivnosti v gozdu, ki so bile zanimive, saj smo izvedeli veliko o naravi. Prav tako smo se preizkusili v izdelovanju bivakov, čisto pravih iglujev. Na koncu smo se pozabavali z igro preživetja v naravi in opazovanjem zvezd s teleskopom. Sledile so večerja, kviz in družabne igre. Po napornem dnevu smo sanjali le še o topli postelji. 

Lana in Tinkara

PRVI DAN

Dragi moj dnevnik!

Danes smo se ob 7.50 izpred šole z avtobusom odpeljali na Sv. Duh na Ostrem vrhu. Pot ni bila tako dolga, saj naš mladinski dom ni bil tako daleč. Eno uro smo se peljali in kmalu nas je razveselil sneg. Prišli smo do doma CŠOD Škorpijon. Pojedli smo malico ter se odpravili v sobe, kjer smo se razpakirali. Potem smo do kosila počakali v sobah in ob 13.30 pojedli kosilo – juho, meso v gobovi omaki, zdrobove cmoke s korenčkom in zeleno solato s koruzo. Bilo je zelo okusno. Danes je bil tudi moj rojstni dan. Učitelji so me presenetili s tortico in svečkami, vsi učenci pa so mi zapeli. Sledil je počitek, potem smo se odpravili na popoldanske aktivnosti. Skupina A je imela preživetje v divjini. Skupina B pa ustvarjanje snežnega poligona. Skupina A, v kateri sem bila tudi jaz, je poskusila narediti ogenj. Bilo je težko, saj je bilo zunaj veliko snega in tudi vlage, a nam je po večkratnem poskušanju le uspelo zakuriti ogenj. Ko smo vsi zanetili ogenj, smo si na palicah spekli kruhke. Skupina B je medtem uživala v vožnji s pležuhom. Po večerji smo si ogledali nočno nebo z računalniško simulacijo, saj je bilo vreme megleno. Pred spanjem nas je obiskal še Miklavž, ki nas je razveselil z majhno pozornostjo. Preživeli smo čudovit zimski dan!

Sara

 

Prihod na Veliki Boč

Srečno prispeli na zasneženi CŠOD Škorpijon. 

Učenci in učitelji spremljevalci.

Osnovne informacije

ZLOŽENKA

 

 

 

(Skupno 1.352 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost