Naša šola se je predstavila na festivalu IZUM 2019

Konec novembra se je na festivalu IZUM – Inovativnost, Znanost in Ustvarjalnost Mladih s stojnico na razstavi ustvarjalnosti Mladi za napredek Pomurja predstavila tudi Osnovna šola Puconci.
Na stojnici smo pod naslovom »Učenje za življenje« predstavili izdelke, ki nastajajo v okviru šolskega eko vrta, ter izdelke in foto utrinke, ki so nastali v okviru dneva koruze. Obiskovalci festivala, ki je potekal  od 26. do 28. novembra v centru Maximus v Murski Soboti, so si na naši stojnici prav tako lahko ogledali raziskovalno nalogo Gor pa doj po Püjcovon varaše, ki je nastala v okviru turističnega podmladka Osnovne šole Puconci, ter raziskovalno nalogo Kak je inda fajn bilou … pa tüdi gnjes gé, v okviru katere so v lanskem šolskem letu raziskovale učenke zgodovinskega krožka.

S predstavljenim smo v kategoriji splošna predstavitev šole dosegli odlično 2. mesto.

Janja Adanič Vratarič, Deborah Davidovski, Iva Kosednar, Mateja Žökš

Erasmus+ TAG Nemčija

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ z naslovom TAG (Mesto iger), v katerega je vključena tudi naša šola, so bili 3 člani projektnega tima od 10. do 15. novembra 2019 na mednarodni izmenjavi v nemškem Monchengladbacu. Tam so skupaj z člani projekta iz Turčije, Grčije, Španije in Nemčije spoznali gostujočo šolo, se srečali z županom ter si ogledali znamenitosti mesta. Tema delovnega srečanja je bila učenje in poučevanje matematike preko igre. Primere dobrih praks bomo vnesli v delo naše šole. Naš projektni tim je tamkajšnje učence seznanil z našo tradicionalno igro Marjanco ter učence naučil nekaj besed v slovenščini, kar so učenci sprejeli z velikim veseljem.

DAN BREZ TELEFONA

NIJZ poziva k vseslovenski akciji

DAN BREZ TELEFONA – DAN ZA DRUŽENJE V ŽIVO

V mesecu novembru, ki je mesec preprečevanja različnih oblik zasvojenosti vabimo, da se vsi Slovenci, ki uporabljajo pametne telefone, takih je bilo leta 2017 med osebami, starimi 16–74 let kar 73 %, za 1 dan ali vsaj nekaj ur odpovedo uporabi telefona in da ta čas preživijo z ljudmi – v pogovoru, skupnih aktivnostih, kot so športne aktivnosti, druženje, sprehodi ali pa čas porabijo za hobije in stvari, ki jih radi počnejo.

več…

Tehniški dan

18. 11. 2019 so učenci izdelovali izdelke za božično dobrodelno prireditev z bazarjem.

fotografije

Prireditev bo 10. decembra 2019.

Mednarodni dan strpnosti

Od 11. do 15. novembra je v Osnovni šoli Puconci, Podružnični osnovni šoli Mačkovci in Podružnični osnovni šoli Bodonci potekal človekoljuben projekt Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo.

fotografije

več…

Celodnevni kulturni dan, 6. – 9. razred

15.11.2019 smo izvedli celodnevni kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda v sklopu Slovenskega tedna filma. Učenci so si ogledali  slovenski film “Sreča na vrvici ” (6. in 7. razred) ter “Poletje v školjki” (8. in 9. razred). Nato so z gostjama iz Film art mreže opravili razgovor o filmu – njegovem nastanku, filmskem jeziku in filmski igri. 
 
Ogled filma in razgovor je za učence 6. in 7. razreda potekal v domu Števana Küzmiča, za učence 8. in 9. pa v Kulturni dvorani Puconci.
Stran 1 od 5712345...102030...Zadnja »
(Skupno 57,731 obiskov, današnjih obiskov 1)