29. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja

V sredo, 21. 4. 2021, je potekalo 29. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Z raziskovalno nalogo Pravopisne napake v jedilnih listih izbranih gostiln šolske okolice sta se srečanja udeležili Anabela Žurman iz 8. c in Živa Dogar iz 8. b. Srečanje je zaradi zdravstvenih razmer potekalo na daljavo. Učenki sta nalogo uspešno zagovarjali in zanjo prejeli srebrno priznanje ter se uvrstili na državno tekmovanje Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2021. Učenkama za dosežek iskreno čestitamo in želimo obilo uspeha na državnem srečanju.
Mentorica: dr. Maja Šebjanič Oražem
GEOGRAFSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ

GEOGRAFSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ

Zveza geografov Slovenije in Društvo učiteljev geografije Slovenije sta v okviru mednarodnega geografskega dogodka »Noč geografije« razpisala fotografski natečaj, na temo »Mi v pokrajini«. Namen natečaja je bil sprožati mladinsko radovednost ter pokazati, kako si učenci predstavljajo geografov pogled na pokrajino skozi objektiv fotoaparata. Med prispelimi fotografijami so bile izbrane tri najboljše.

več…

Raziskovalna naloga

Gurmanska podeželska doživetja – turistična naloga za 35. državni festival Turizmu pomaga lastna glava

Na letošnji 35. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, ki je razpisan na temo Moj kraj moj »chef«, smo prijavili turistični proizvod »Gurmanska podeželska doživetja«.

več…

2. APRIL – MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE

2. APRIL – MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE

Mednarodna zveza za mladinsko književnost (IBBY) je 2. april, rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena, proglasila za mednarodni dan knjig za otroke, da bi na praznični način opozorila, kako zelo pomembno je branje za otrokov razvoj,  še posebej branje kakovostne mladinske literature. več…

(Skupno 2.373 obiskov, današnjih obiskov 1)