Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

DNEVI DEJAVNOSTI MAJ

več…

SLOVENSKA KARITAS – POKLONI ZVEZEK

SLOVENSKA KARITAS – POKLONI ZVEZEK

V šolskem letu 2022/2023 smo se odločili da bomo ponovno pristopili k sodelovanju s Slovensko Karitas v okviru katere poteka tudi zbiranje zvezkov.

Zvezke zbiramo od 3. 5. do  4. 6. 2023 v pisarni svetovalne službe. Na podružnicah se zvezki oddajo razrednikom. Naš namen je krepiti čut za solidarnost, saj vsako dobro delo šteje.

Hvala v imenu otrok, ki si nakupa zvezkov ne morejo privoščiti.

ŠOLSKA KNJIŽNICA IMA SVOJ ZNAK IN SLOGAN

ŠOLSKA KNJIŽNICA IMA SVOJ ZNAK IN SLOGAN

Že od začetka šolskega leta ima naša knjižnica svoj znak, ki sta ga ustvarili naši učenki Maruša Kreft in Eva Sapač iz 9.c razreda. Pri tem sta uporabili svojo idejo. Z nasveti jim je nekoliko pomagala učiteljica Monika Vidmar. Z znakom sta prikazali vse, kar nam knjižnica in branje knjig daje, pogled v svet, sanje, nove zamisli, umik v svet pravljic, nova obzorja, znanje…

več…

PREPOVEDANA UPORABA MOBILNIH TELEFONOV

Spoštovani starši, skrbniki!

Opažamo, da vedno več učencev prinaša v šolo mobilne telefone. Pretirana uporaba telefona lahko mladostniku močno škodi. Zelo slabo namreč vpliva na njegovo socializacijo in pozornost, otrok postaja zasvojen. Uporabnikov pametnih telefonov, ki so zasvojeni z aplikacijami ali igrami, je vse več, vse nižja je tudi starost, ko otroci dobijo prvi pametni telefon. Vsi si želimo, da otroci komunicirajo (brez telefona), se družijo in razvijajo socialne veščine. več…

Elektronske cigarete in drugi novi tobačni/nikotinski izdelki v Sloveniji

Spoštovani starši, skrbniki.

V zadnjem obdobju beležimo med mladostniki znatne odstotke uporabnikov različnih novih izdelkov, ki vsebujejo tobak oziroma nikotin, to so npr. elektronske cigarete, ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke. Med mladostniki postaja zelo popularen tudi snus (fuge), ki se označuje kot tobak za žvečenje. V preteklih mesecih smo prejeli številne prošnje za informacije in predavanja o teh izdelkih za šolske delavce in starše. Glede na to, da žal ne moremo ugoditi vsem potrebam po podajanju informacij in predavanjih, smo se odločili, da posnamemo predavanje na to temo, ki podaja verodostojne in na dokazih osnovane podatke o omenjenih izdelkih.

Naslov predavanja: Elektronske cigarete in drugi novi tobačni/nikotinski izdelki v Sloveniji (Novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom v Sloveniji)

Trajanje predavanja: 30 minut. Ključen je ogled predavanja v celoti, da se pridobijo informacije o vseh izdelkih in tveganjih za mladostnike.

Posnetek predavanja je na voljo na povezavi: https://youtu.be/yLibKzWHoSc več…

ZGENI.SE V POMLAD

ZGENI.SE V POMLAD

Pozdravljeni,
ponovno je prišla pomlad in z njo naša akcija za vzpodbujanje gibanja Zgeni.se v pomlad.
Vabimo vas k sodelovanju in raziskovanju lepot Pomurja. Akcija traja od 5. 4. do 31. 5. 2023.
 

več…

AKCIJA ZBIRANJA POKROVČKOV

AKCIJA ZBIRANJA POKROVČKOV

Tudi v letošnjem šolskem letu, smo se odločili, da bomo v okviru projekta EKO ŠOLA zbirali pokrovčke. Zbrane pokrovčke bomo podarili društvu VESELE NOGICE, ki pomaga otrokom z motnjami v duševnem razvoju.

Zato naprošamo vse otroke, starše, stare starše, tete in strice, da nam pri tem projektu tudi pomagajo in z majhnimi dejanji naredijo nekaj velikega.

Plakat

več…

(Skupno 7.523 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost