Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje, v sodelovanju z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.

V sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo otroci v vrtcih in učenci v osnovni šoli na razpolago kruh, maslo, med, mleko in jabolko – vse domačega porekla.

Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:

  • izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • poudariti pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  • poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
  • poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
  • splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, kjer je izrednega pomena tudi gibanje in izvajanje športnih aktivnosti.

Več informacij o Tradicionalnem slovenskem zajtrku najdete na spletni strani: http://tradicionalni-zajtrk.si/

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost