Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje, v sodelovanju z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.
V sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka imajo otroci v vrtcih in učenci v osnovni šoli na razpolago kruh, maslo, med, mleko in jabolko – vse domačega porekla.
Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:
- izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
- poudariti pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
- poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
- poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
- splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, kjer je izrednega pomena tudi gibanje in izvajanje športnih aktivnosti.
Več informacij o Tradicionalnem slovenskem zajtrku najdete na spletni strani: http://tradicionalni-zajtrk.si/
(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)