EKO_ZNAKeko_sola
Spletna stran projekta:

Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše. Vsako leto najuspešnejšim šolam podeljujemo mednarodna priznanja – zelene zastave. To je tudi edino javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje, skladno z mednarodnimi kriteriji FEE (Foundation for Environmental Education).

Cilji eko šole so vzgoja otroka in mladostnika, da skrb za okolje in naravo postane del življenja, učinkovita raba naravnih virov (voda, odpadki, energija), razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov itd.

Projekti ekošole, ki jih bomo izvajali v šolskem letu 2021/2022 so EKO KVIZ, ŠOLSKA VRTILNICA, EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE, NE ZAVRZI OBLEK, OHRANI PLANET!odgovorno ravnanje z rabljenimi oblačili, ALTERMED, MLEKASTIČNO. Izberem domače.

Dejavnosti ekošole, ki jih bomo izvajali v šolskem letu 2021/22 bodo zelena straža, ločevanje odpadkov, recikliranje, dnevi dejavnosti: Reciklaža papirja, Učinkovita raba energije – ogled HE, Lokalna prehrana, Čebele in čebelji pridelki, delavnice povezane z okoljskimi vsebinami, praznovanje Dneva Zemlje, razstave,..

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost