Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

This image has an empty alt attribute; its file name is logo.jpg

Organizacija Združenih narodov (OZN) za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) je leta 1995 svečano sprejela Deklaracijo o načelih strpnosti z namenom, da države članice sprejmejo »vse pozitivne ukrepe, ki so potrebni za spodbujanje strpnosti v naših družbah, ker strpnost ni samo cenjeno načelo, ampak je tudi nujnost za mir ter ekonomski in socialni napredek vseh ljudi«. V tej deklaraciji je UNESCO 16. november razglasil za MEDNARODNI DAN STRPNOSTI.

Naša šola bo tudi v letošnjem šolskem letu sodelovala v projektu MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO, ki ga izvaja Izobraževalni center Eksena.

OBJAVA: MEDNARODNI DAN STRPNOSTI   

    

Tema projekta v šolskem letu 2023/2024 je:

  • STOP SOVRAŽNEMU GOVORU – SPOŠTUJMO RAZLIKE MED NAMI.

      

Namen projekta je ozaveščanje učencev o različnih oblikah nestrpnosti ter spodbujanje strpnosti, medsebojnega spoštovanja, prijateljstva in sodelovanja. Z učenci bomo v okviru projekta izvedli delavnice v podaljšanem bivanju na centralni in podružničnih šolah, v katerih se bomo pogovarjali o letošnji temi ter likovno in pisno ustvarjali na temo letošnjega leta. Nastala dela bomo razstavili, z njimi pa bomo sodelovali tudi na natečaju.

   

Spletna stran: http://www.eksena.si/projekti/mi-smo-za-strpnost/mednarodni-dan-strpnosti-v-vrtcih-ter-osnovnih-srednjih-solah/

   

 

(Skupno 692 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost