Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V letošnjem šolskem letu so učenci imeli priložnost sodelovati na geografskem fotografskem natečaju »Mi v pokrajini«, ki ga v okviru mednarodnega dogodka »Noč geografije« organizirata Zveza geografov Slovenije in Društvo učiteljev geografije Slovenije.

Namen natečaja je vzpodbuditi mladinsko radovednost ter pokazati, kako si učenci predstavljajo geografov pogled na pokrajino skozi objektiv fotoaparata.

Na razpis natečaja se je odzvalo 20 učencev od 6. do 9. razreda, z več kot 40. fotografijami. Fotografije so bile posnete na različnih območjih Slovenije. Prikazovale so raznolike geografske pojave in procese ter odnose med geografskimi dejavniki. Na osnovnošolski ravni je bilo na izboru 51 fotografij, med katerimi so bile tudi fotografije štirih naših učencev.  

Sodelovali so:

  • Neo Palatin s fotografijo: SPOKOJ. MEGLICA. RAJ.
  • Tijan Rogač s fotografijo: NARAVA IN GOSPODARSTVO Z ROKO V ROKI?!
  • Živa Čerpnjak s fotografijo: POGLEJ STOPINJE! POGLEJ ČLOVEKA V SVOJI MINLJIVOSTI!
  • Nejša Horvat s fotografijo: ČAS JE ZA POT K SKROMNOSTI.

 

Žal fotografije naših učencev niso prejele najvišja priznanja, vendar pa jih bomo kljub temu s ponosom razstavili v šolskih prostorih. Vsi sodelujoči učenci naše šole so prejeli priznanja za sodelovanje z željo, da še kdaj ujamejo neponovljive trenutke v svoj fotografski objektiv.  

NEJSA HORVAT, 9. RAZRED

Slika 2 of 4

Mentorica: Mateja Žökš

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost