Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Končno so tudi šestošolci dočakali šolo v naravi, kjer se bodo pet dni predajali dejavnostim na prostem in ob tem dosegali tudi nekatere cilje iz učnih načrtov 6. razreda ter se učili preko izkušenj in bogatih doživetij v naravi. Ker želimo ohraniti lepe spomine, bodo učenci vsakodnevno zapisovali vtise, ki jih najdete v nadaljevanju. Album fotografij.

4. IN 5. DAN

Danes sem se zbudil in se pripravil za zajtrk. Po zajtrku smo šli na plažo, kjer smo imeli dve dejavnosti: lokostrelstvo in vožnjo s kajakom. Na lokostrelstvu sem bil eden izmed teh, ki so zadeli tarčo in dobili nagrado. Med vsem tem smo se šli še kopat, kjer smo se po skupinah učili različnih tehnik plavanja. Ko je prišel večer, je prišla tudi zabava in disko, kjer smo se še zadnji večer zabavali in plesali dolgo v noč.

Žan

 

Šola v naravi

 

Šola v naravi je vedno zabavna,

saj tam spoznaš ljudi, ki so smešni,

ampak učitelji so glede spanja zelo resni.

 

Vsak dan smo zelo aktivni,

imamo veliko dejavnosti

in večinoma smo kar pridni,

a naredimo tudi kakšne neumnosti.

 

Vsako noč nas pikajo komarji,

 tudi veliko se kopamo v morju.

Po hodniku tekamo, kot risi,

a sonce je vedno na obzorju.

 

V petek gremo pa domov,

malo smo žalostni,

ampak tudi veseli,

saj smo zelo veliko noreli.

 

Ena in Pija

 

3.DAN

Danes smo se zunaj zbrali in se takoj odpravili na zajtrk. Tam smo se najedli in nato odpravili v Piran z ladjico. Pot tja ni bila ravno zabavna, ker je bilo veliko učencev strah globoke vode. Ko smo prispeli v Piran, so nam učiteljice rekle, da smo eno uro in pol prosti, zato sem s prijatelji šla v akvarij. Tam smo se imeli zelo lepo. S prijateljico sva si ogledali lepe morske živali in školjke. Nato smo si kupili pice in se šli fotografirat. Po ogledu Pirana je hitro nastopil čas, ko smo se morali vrniti na ladjo. nazaj je bila zelo zabavna, saj smo poslušali glasbo in nanjo tudi plesali ter peli. Ko smo prispeli nazaj na Debeli Rtič, nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo imeli uro plavanja v bazenu. Nato smo šli na morje, kjer smo se kopali in igrali na plaži, nekateri učenci so se vozili s kajaki. Bilo je zelo zabavno. Po večerji se je polovica učencev šla kopat, druga polovica pa se je pomerila v nogometu. Danes smo vsi zelo uživali. Bil je super dan!

Ajša

2. DAN

Vstali smo ob 6.45 uri. Nato smo pojedli zajtrk, ki je bil kar okusen – kruh, namazan z medom. Po zajtrku smo imeli kuharske delavnice, kjer smo pekli miške. Bile so zelo okusne. Po opravljeni delavnici smo šli plavat na bazen, kjer smo prav tako zelo uživali. Danes smo veliko plavali tudi v morju. Dan je zelo hitro minil in sledila je večerja, ki ni bila ravno po mojem okusu. Po večerji smo šli igrat nogomet, in sicer 6. A razred proti 6. B razredu. Zmagali smo 6. A z rezultatom 7:5. Jaz sem zadel hat-trick (kar pomeni, da igralec doseže 3 gole v eni tekmi). Pa še ena zanimivost za danes: v morju smo videli zelo velike klobučnjake, ki so nas vse povsem navdušili. Dan smo zaključili ob gledanju sončnega zahoda in pripravah na jutrišnji izlet z ladjico.

Jan

1. DAN

Zjutraj okoli 8. ure smo se na avtobusni postaji poslovili od staršev in se odpravili proti Zdravilišču Debeli Rtič. Med potjo smo se dvakrat ustavili na počivališču in opravili malico. Ko smo se približali naši lokaciji, smo videli veliko lepih stvari. Skupaj s sošolci smo lahko občudovali Nanos in nato še modro morje. Po naporni vožnji smo končno prispeli v letovišče, kjer smo odložili kovčke in se odpravili na kosilo. Po končanem kosilu smo se razdelili v sobe in se razpakirali. Nato smo vzeli plavalno opremo in se odpravili na bazen, kjer smo opravili testiranje plavanja in se razdelili v skupine. Sledil je počitek v sobah in lov na zaklad, kjer smo preverili svoje znanje v orientaciji. Po razglašenih rezultatih smo se po aktivnosti odpravili na večerjo. Po večerji smo se odpravili na večerni pohod v Ankaran, kjer smo posladkali s sladoledom z okusom vanilje in veliko čokoladnega preliva. Med potjo smo si ogledovali nasade vinogradov, oljk in zelo velike ladje na morju. Na koncu smo se vrnili nazaj v letovišče ter se družili ob različnih igrah.

Lana

 

(Skupno 550 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost