Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) skupaj z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom, ter v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Ljudske Republike Kitajske je objavil javni natečaj za olimpijski veleplakat (jumbo plakat).

Namen likovnega natečaja je bil promovirati šport, olimpizem, olimpijske simbole in vrednote ter seznaniti otroke in mladino o zimskih olimpijskih igrah Peking 2022, ki so potekale med 4. in 20. februarjem 2022 in zimskih paralimpijskih igrah Peking 2022, ki so potekale med 4. in 13. marcem 2022. Olimpijski plakat sodi med najbolj prepoznavne simbole olimpijskih iger. Olimpijski plakati so bili izdelani prav za vse olimpijske igre modernega časa – od prvih iger iz leta 1896, ki so potekale v Atenah v Grčiji.

Pri oblikovanju plakata je učence vodila domišljija, kreativnost, sporočilnost, enostavnost, pomenskost, tehnična dovršenost in estetika. Učenci so lahko izbirali med naslednjimi temami: zimske olimpijske igre Peking 2022, zimske paraolimpijske igre Peking 2022, olimpijski športi in paraolimpijski športi zimskih iger s poudarkom na prepoznavnih športih v Sloveniji in športih, v katerih uspešno nastopajo slovenski športniki in športnice terolimpijska in paraolimpijska vsebina (podelitve medalj, prižiganje olimpijskega ognja, olimpijska bakla, olimpijski krogi, otvoritvena slovesnost…).

Nastalo je devet izvirnih olimpijskih plakatov učencev OŠ Puconci, skupno pa 760 plakatov, ki  jih je pod drobnogled vzela komisija in jih nagradila. Plakat učenke Hane Car iz 8.a razreda se je uvrstil med finaliste v kategoriji osnovna šola. Njen plakat je objavljen v domačem okolju, na javnih plakatnih površinah Europlakata, kot nagrada za uspešno delo.

Monika Vidmar

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost