Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Na naši šoli je od 10.1. do 19.1.2023 razstava z naslovom Pot knjige.

Na panojih je prikazano kako nastane knjiga od ustvarjalca do bralca. Pot knjige je predstavljena v stripu, ki ga je ustvaril slovenski mladinski pisatelj Žiga X. Gombač, ilustriral pa David Krančan. Glavni junak stripa je knjižni molj, ki nas popelje v svet nastanka knjige.

fotografije

Namen te razstave je spodbujanje, učenje in popularizacija branja med mladimi v šoli, poznavanje procesa nastanka knjige in seznanitev z vsemi deležniki v procesu nastajanja knjige in hkrati tudi s poklici, ki se pojavljajo v založništvu in trženju knjige ter seznanjanje z ilustracijo in s stripom kot knjižnim delom.

Razstavo nam je posodila Javna agencija za knjigo republike Slovenije. V okviru te razstave nas je na šoli obiskal pisatelj Žiga X.Gombač, ki se je družil z učenci 4. razredov. Na srečanju z učenci je skozi zgodbo predstavil nekaj svojih del. Svojo predstavitev je popestril s kitaro. Na koncu srečanja je bilo še nekaj minutk za vprašanja, ki so jih postavljali učenci in na katera je rad odgovoril.

Na šolo v Puconce so prišli tudi četrtošolci iz obeh podružnic, ki so si ogledali knjižnico na centralni šoli in smo izvedli eno knjižnično uro.

Vsi prisotni učenci so prejeli dve knjižici, Pot knjige in Svet izginulih črk, katerih avtor je Žiga X. Gombač.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost