Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Četrtek, 8. 6. 2023

Barčica po morju plava…

Končno je prišel težko pričakovani dan, ko smo se popeljali z ladjico do Pirana.

Po zajtrku smo si spakirali nahrbtnike, se primerno obuli in peš odšli do pomola, kjer smo se polni pričakovanja vkrcali na ladjico. Na izletu do Pirana se nam je pridružil tudi gospod ravnatelj, ki nas je, kot vsako leto, obiskal in obdaril s sladkimi dobrotami.

fotografije

Po dobri uri vožnje smo prispeli v Piran. Ogledali smo si značilnosti in znamenitosti mesta, ki smo jih do sedaj poznali le iz učbenika.

Majhno prikupno obmorsko mesto nas je navdušilo in tudi zaradi mnogoterih prelepih spominkov, ki smo jih kupili, ostalo v lepem spominu. Za piko na i, smo se na koncu posladkali s sladoledom.

Po vrnitvi na Debeli Rtič, smo napolnili lačne trebuščke in se odpravili na plažo, kjer smo uživali v toplih sončnih žarkih, čofotanju v vodi in druženju s prijatelji.

Dan smo zaključili z lovom na zaklad, kjer je najuspešnejša skupina bila nagrajena z vožnjo štirikolesnim električnim avtomobilom.

 

Sreda, 7. 6. 2023

Športno obarvana sreda…

Že navsezgodaj smo se razveselili prvih jutranjih žarkov. Napolnjeni z energijo so učenci  opravili jutranje plavanje, nato pa se, po večini prvič, srečali s kajakom. Ta dejavnost je otrokom omogočila, da so Debeli Rtič doživeli tudi z morske perspektive. Dopoldanske dejavnosti smo nadaljevali v borovem gozdičku, kjer smo se preizkusili v lokostrelstvu. Pri tem so petošolci bili zelo uspešni, zadeli so kar nekaj balončkov in si zaslužili sladko nagrado.

Popoldanske tople sončne žarke smo izkoristili na plaži, kjer so učenci delali peščene gradove, iskali školjke in raziskovali podmorski svet, predvsem pa uživali v druženju.

Večer smo zaključili s plesno animacijo in predstavitvijo naših talentov.

Predstavili so se z navijaško plesno točko in venčkom ljudskih plesov ter solo pevsko točko, Živim za Slovenijo.

fotografije

Torek, 6. 6. 2023

Za nami je pester in zelo aktiven dan.

Čeprav smo se prebudili v deževno jutro, pa kljub temu nismo izgubili motivacije in volje za nove dogodivščine.

Po zajtrku smo se odpravili na plavanje, nato pa smo raziskovali morsko obalo in se udeležili dejavnosti z naslovom Biološka pot.

Opoldan smo opravili več kot odlično kosilo, nato pa nadaljevali z aktivnostmi v bazenu.

Popoldne so na naše obraze posijali sončni žarki.  V spremstvu mavrice smo ga zaključili s pohodom v Resslov gaj.

fotografije

 

Ponedeljek, 5. 6. 2023

Tih deževen dan…

Po dolgi deževni vožnji, smo končno prispeli na težko pričakovani cilj. Ko smo napolnili lačne trebuščke, smo se namestili v sobah. Sledilo je prvo preverjanje našega znanja v plavanju. Po preverjanju, smo bili nagrajeni z razvajanjem v toplem bazenu.

Ker nam je vreme prekrižalo načrte za raziskovanje okolice, smo preostali čas zapolnili z izdelovanjem zapestnic in pisanjem razglednic, ki jih upamo, dobite pred našim prihodom.

Utrujeni smo hitro zaspali.

fotografije

(Skupno 458 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost