Vabilo na opazovanje zimskega nočnega neba

Vabimo vas na opazovanje zimskega nočnega neba, ki bo potekalo na OŠ Puconci, v petek 21.2.2020, ob 18.30. Orientirali se bomo po nočnem nebu. Spoznavali bomo zimska ozvezdja in asterizme. Skozi teleskop si bomo ogledali planet Venero, Orionovo meglico in druge nebesne objekte. Opazovanje bomo izvedli na asfaltnem igrišču pri OŠ Puconci. Ob slabem, oblačnem vremenu opazovanje odpade. Za informacije glede opazovanja vas bomo obveščali na naši spletni strani.

Tekmovanje v odbojki, četrtfinale

V torek, 18. 2. 2020, je bilo v Puconcih, četrtfinalno tekmovanje v odbojki za dekleta. Šolska ekipa deklet je osvojila prvo mesto in se uvrstila v polfinale.

Čestitke dekletom za uspešno igro in osvojeno prvo mesto. 

fotografije

Slovenski kulturni praznik, proslava

»Bog živi vas Slovenke, prelepe žlahtne rožice …« (F. Prešeren)

 Ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika, Prešernovega dne, smo v petek, 7. februarja, izvedli proslavo in se s kulturnim programom spomnili največjega slovenskega poeta Franceta Prešerna.  

Da je “ljubezen kot veter”, ki je tudi slavnemu pesniku v življenju prinesel veliko tegob, smo slišali skozi grenko-sladko poezijo lepo zvenečih verzov in skladnih rim. 

fotografije

več…

Varna raba interneta

11. februarja obeležujemo dan varne rabe interneta. Ta dan je namenjen spodbujanju vseh deležnikov k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse.

Članek v šolskem časopisu (avtor Lara Kapun).

Safe.si – Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Spletno-oko – Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu.

Tom telefon – Telefon za otroke in mladostnike (116 111).

Ekskurzija v Ljubljano

V petek, 31. januarja, smo se učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja in interesne dejavnosti Šolski časopis odpravili na ekskurzijo v Ljubljano. Obiskali smo radio in televizijo Slovenija ter sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas in si ogledali znamenitosti stare Ljubljane.

fotografije

več…

Stran 1 od 6112345...102030...Zadnja »
(Skupno 70,534 obiskov, današnjih obiskov 1)