Športni dan KROS

Zaradi priporočil ter osebne varnosti učencev bomo športni dan – kros in predstavitev športov izvedli v dveh dneh:

  • od 6. do 9. razreda v sredo, 23. 9. 2020, na Dan športa,
  • od 1. do 5. razreda v četrtek, 24. 9. 2020.

Oba športna dneva bosta razdeljena na dva dela. En del, kros in drugi del predstavitev športov. Vse dejavnosti so prilagojene priporočilom, da se posamezni oddelki ne mešajo.

Učenci in učenke posameznega oddelka bodo kros tekli skupaj, prav tako bo tudi predstavitev športov po posameznem oddelku.

Podružnični šoli izvedeta kros v sredo, 23. 9. 2020.

Točen urnik dejavnosti bomo napisali v torek.

Reformacija v Prekmurju

V torek, 15. 9. 2020, imajo učenci 8. razredov delni kulturni dan.
Tema:
  • Reformacija v Prekmurju
  • Prekmurski protestantski abecedniki

Izvajalka je kustosinja Pomurskega muzeja Murska Sobota in bo vse aktivnosti izvajala v šoli.

več…

Septembrsko opazovanje nočnega neba

Na Osnovni šoli Puconci smo v sredo, 9. septembra, za učence 7. razredov izvedli septembrsko opazovanje nočnega neba.
Opazovanje smo izvedli na asfaltnem igrišču pri OŠ Puconci. Orientirali smo se po nočnem nebu. Spoznavali smo pozno poletna in jesenska ozvezdja in asterizme. Skozi teleskop smo si ogledali planeta Jupiter in Saturn, ki sta v tem letnem času v ugodnem položaju za opazovanje.
Učenci so bili navdušeni nad videnim, tako da bomo opazovanje zvezdnatega neba v letošnjem šolskem letu vsekakor še ponovili.

Janja Adanič Vratarič in Gregor Nemec

Državno tekmovanje iz programiranja v Scratchu

Letošnje državno tekmovanje iz programiranja v programskem jeziku Scratch, ki ga organizira ZOTKS, je potekalo na daljavo. Izvedli smo ga 22.6.2020, našo šolo so na državnem nivoju zastopali štirje učenci in pri tem dosegli odlične rezultate.

V kategoriji F (4. in 5. razred) je Staš Tivadar iz 5. razreda dosegel odlično 1. mesto in si pridobil zlato priznanje. V isti kategoriji je 3. mesto dosegel Tian Rogač, prav tako iz 5. razreda. V kategoriji G (6. in 7. razred) je učenec Jaka Horvat dosegel odlično 6. mesto.

Vsem iskreno čestitamo!

Mentor in izvajalec programa POŠ

Gregor Nemec

6. MEDNARODNI NATEČAJ V USTVARJANJU V TRIDEŽELNEM PARKU GORIČKO-RAAB-ÖRSEG 2019/2020

Letošnji 6. Mednarodni natečaj v ustvarjanju v Trideželnem parku Goričko-Raab-Őrség šolskem letu 2019/20 z naslovom Ornament življenjske pestrosti na travniku ali visokodebelnem sadovnjaku se je zaključil. Na likovni natečaj je prispelo 88 likovnih del. Vsa zbrana dela si lahko ogledate v elektronski publikaciji https://www.park-goricko.org/vsebina/1061/Mednarodni-natecaj-v-ustvarjanju-2019-20.

S ponosom oznanjamo, da je naša šola prejela kar dve priznanji in sicer 2. mesto v kategoriji od 1. do 3. razreda in 3. mesto v kategoriji od 4. do 6. razreda.

več…

(Skupno 71.287 obiskov, današnjih obiskov 161)