Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

IMG_0030

S člani turističnega podmladka smo se prijavili na 30. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za razvoj ter oblikovanju take ponudbe, ki bi tržila naravne danosti in spodbudila podjetništvo pri mladih. Tema letošnjega festivala je Zeleni turizem, ki je vpeta tudi v znamko I FEEL SLOVENIA. Namen festivala je, da mladi pripravijo zelena doživetja ter predstavijo oblike alternativnega preživljanja prostega časa v tesnem stiku z naravo. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev turističnega proizvoda na turistični tržnici.

S turističnim proizvodom Zelena Kremenčkova pot smo oblikovali dvodnevni program za družine z osnovnošolskimi otroki. Cilj programa je, da bi družine svoj prosti čas preživele v naravi in spoznale tradicionalne običaje ter kulinarične dobrote naše okolice. S predstavitvijo našega turističnega proizvoda na turistični tržnici v Mariboru, 15. marca 2016, smo prejeli dve zlati priznanji, in sicer za sodelovanje na festivalu in za najboljšo turistično tržnico.

Za naš uspeh je zasluženih več pridnih rok, zato se zahvaljujemo tudi učiteljem, učencem, staršem ter starim staršem, ki so kakor koli pripomogli k temu dosežku in uspešni predstavitvi naše šole.

Člani turističnega podmladka ter mentorici Mateja Žökš in Monika Prelog

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost