Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V četrtek, 10. novembra, smo se z učenci šestih razredov odpravili na letno ekskurzijo. Naš cilj je bila kraška lepotica, Postojnska jama ter Narodni muzej. Zbrali smo se že ob zgodnjih jutranjih urah ter željno pričakovali, kaj nam bo prinesel dan. Upali smo na lepo vreme, za dobro družbo pa smo poskrbeli sami.

Po prihodu v Postojno, smo si ogledali razstave EXPO, Življenje skozi milijardo let, Metulji sveta ter se sprehodili skozi razstavo in raziskovalni del Vivarija, ki je prinesel največje navdušenje. Po končanem ogledu, smo se popeljali z vlakcem v notranji del Postojnske jame. Po vožnji, ki je hitro minila, smo se odpravili jamo raziskovat peš.  Navdušeni nad mojstrovino narave, smo s široko odprtimi usti opazovali, kar je izdolbla Pivka v milijonih let. 

Tretji del ekskurzije je bil namenjen izkustvenim delavnicam. Skozi eksperimentalni laboratorij kraških pojavov, smo spoznavali kako nastanejo kapniki, kakšno je življenje v podzemlju ter kakšne čarovnije skriva kraški svet. Spoznavali smo fosile ledenodobnih živali ter si izdelali replike ledenodobnih fosilnih kosti.

Na ekskurziji smo spoznali veliko novega ter se imeli zelo lepo.

fotografije

Mateja Žökš 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost