Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec.

V zvezi s tem se bodo začele izvajati različne dejavnosti, zato vabim učence, da se jih udeležite.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

Potekli dogodki in obvestila


URA KODE codeCombat_logoDragi učenci! Vabimo vas na računalniško delavnico »Ura kode«, ki bo v četrtek 8.12.2016 ob 15.00 uri v računalniški učilnici.

Vsako leto poteka svetovna akcija Ura kode kjer se učenci srečajo s programiranjem na drugačen način. Našim učencem želimo letos približati programiranje z spletno igro Code Combat. Podali se bomo na dogodivščino z izbranim junakom, ki ga bomo vodili s pisanjem programske kode. Junaku bomo pomagali premagati številne prepreke in orge, ki mu grozijo na poti skozi ječo.

codeCombat_heros

Delavnica bo trajala predvidoma do 17.00 ure. Delavnica je namenjena učencem od 5. do 9. razreda.

Prijavnico učenci dobijo na panojih (pri knjižnici, vhod v jedilnico) ali v tajništvu šole ter na tej povezavi. Učenci prijavnico vrnejo najpozneje do 8.12.2016.


Delavnica USTVARJAMO ZA BAZAR.

Četrtek 24.11.2016 ob 15.00  v učilnici 1 (4.A).

DSC_0005-nCutSmall2O70


Dragi učenci! Vabimo vas na ustvarjalno delavnico »USTVARJAMO ZA BAZAR«, ki bo v soboto 19.11.2016 ob 8.00 uri v učilnici 1 (4.A).

Ustvarjali bomo zanimive dekoracije, okraske in voščilnice, zase ter za dobrodelno prireditev Bazar, ki bo potekala v sredini decembra. Združili bomo prijetno s koristnim ter s svojim časom in trudom delovali humanitarno (Prijava_Ustvarjanje_Bazar).

DSC_0005-nCutSmall2O70

Delavnica bo trajala predvidoma do 12.30. Malica za udeležence bo zagotovljena. Delavnica je namenjena učencem od 4. do 9. razreda.

Prosim, da izpolnjeno prijavnico oddate svojim razrednikom, izvajalcu delavnica ali v tajništvo šole najkasneje do petka 18.11.2016.


V okviru projekta Popestrimo šolo bo 12.11.2016 potekala delavnica Varni na internetu, ki bo v računalniški učilnici Osnovne šole Puconci

Spoznali bomo, kako odkriti številne prevare, ki na nas prežijo na spletu in kako lahko sami poskrbimo za večjo varnost pri uporabi spleta.
Za izboljšanje izkušnje brskanja po spletu, si bomo z različnimi vtičniki nadgradili spletni brskalnik in tako med drugim preprečili neželena reklamna sporočila (Soglasje-Varni_na internetu).


 

  • V četrtek, 3.11.2016 bo za učence 4. in 5. razredov delavnica – Barve jeseni. Odpravili se boste na krajši sprehod ter si priskrbeli material, kot so listi in jesenski plodovi. Izdelali boste svečnike, dekorativne izdelke, obeske za ključe in še marsikaj zanimivega (Soglasje – Barve jeseni).

Prijavnice za 4. in 5. razred bodo razdeljene po razredih. Prijazno vabljeni, da se udeležite omenjenih delavnic in si tako popestrite krompirjeve počitnice.

Na delavnicah bo poskrbljeno za malico za vse udeležence (Soglasje – Sestavimo računalnik).


  • V petek, 4.11.2016 bo za učence od 7. do 9. razreda delavnica – Sestavimo računalnik. Skupaj boste z mentorjem sestavili računalnik, spoznali značilnosti komponent, ki so pomembne pri nakupu računalnika. Ustvarili boste virtualni računalnik in nanj namestili operacijski sistem in še veliko zanimivega.

Na delavnicah bo poskrbljeno za malico za vse udeležence (Soglasje – Sestavimo računalnik).

Prijavnice za učence od 7. do 9. razreda dobite v tajništvu. Prijazno vabljeni, da se udeležite omenjenih delavnic in si tako popestrite krompirjeve počitnice.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost