Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V Avditoriju Gradu Jablje v Loki pri Mengšu je v ponedeljek, 19.12.2016 potekal zaključni dogodek natečaja za osnovne šole »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«. Natečaj je že četrto leto zapored organiziral distribucijski operater električne energije SODO d.o.o., z namenom osveščanja in spodbujanja mladih pri razmišljanju o varčevanju z energijo. Vse sodelujoče osnovne šole so prejele varčen namizni računalnik z zaslonom.

fotografije

video

Letos se je na natečaj odzvalo 14 osnovnih šol iz vse Slovenije. Na tokratnem natečaju so učenci in učenke z izdelavo videospotov »Naj bo varčnost hit!« prikazali, kako sami prispevajo k smotrnejši in preudarnejši rabi električne energije ter, da je varčnost lahko tudi zabavna.

Komisija je pri ocenjevanju prejetih filmov upoštevala dve merili, in sicer jasnost in sporočilnost vsebine videospota ter ustvarjalnost pri njegovem besedilu, glasbeni in vizualni izvedbi.

Videospot naših učencev »Energijski hit« si je prislužil 1. mesto. Učenci bodo skupaj s pevko Neisho posneli pesem in spot v pravem profesionalnem studiju.

Učencem Danielu Pestnerju, Nuši Kološa, Kaji Tisi Janžekovič, Lučki Prem, Piji Vukan, Teji Sapač, Maji Banfi, Sui Leonie Becker, Špeli Marič, Tei Šiftar in Eleni Gumilar iskreno čestitamo!

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost