Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Na prvo februarsko soboto, smo se v okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja, z vlakom odpravili na obisk največjega turističnega dogodka v Sloveniji, sejma Alpe – Adria.

fotografije

Na sejmu smo si poleg slovenskih razstavljavcev, ki so predstavljali aktivni, zeleni turizem, lahko ogledali tudi razstavljavce iz tujine. Srečali smo predstavnike iz našega domačega območja ter se posladkali z izvrstnimi kulinaričnimi dobrotami. Ob ogledu smo uvideli, da je turizem pomemben pojav za družbeno gibanje in gospodarski razvoj območja. Spoznali smo načine pridobivanja in posredovanja informacij v turizmu in o turizmu ter ljudi in ustanove, ki se ukvarjajo s turizmom in od njega živijo. 

Po ogledu sejma, smo se sprehodili po zasneženi Ljubljani, se povzpeli na trinajsto nadstropje ljubljanskega Nebotičnika ter si ogledali ulice glavnega mesta. Popoldan smo izkoristili za potep po parkih in trgih ter ulicah Ljubljane s samosvojimi zgodbami iz preteklosti. Iz Ljubljane smo se vrnili zadovoljni in polni vtisov ter novega znanja.

 

Mentorica: Mateja Žökš

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost