Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

13. marca, je Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo ter ostalimi organizacijami, v Mercator centru v Mariboru, izvedla regijsko turistično tržnico državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njej so učenci pomurskih in mariborskih osnovnih šol na zanimiv, kreativen in zabaven način predstavljali turistične raziskovalne naloge in proizvode na temo Kultura in turizem.

fotografije, april

Turistični podmladek naše osnovne šole je že od septembra intenzivno odkrival kulturno dediščino naše občine ter izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Z brejga v dou. Turistično nalogo smo dopolnili s številnimi turističnimi izdelki ter maketami. Razigranost in domišljija naših učencev je privabila številne mimoidoče, da so si ogledali domiselno stojnico, sodelovali v nagradnih igrah in seveda poizkusili tudi odlično prekmursko gibanico. Stojnico sta popestrili Živa in Lara s harmoniko in plesom našega talentiranega turističnega podmladka.

S predstavitvijo turističnega proizvoda na regijskem srečanju smo prejeli zlato priznanje za sodelovanje na festivalu ter se tako uvrstili na 32. zaključno tržnico, ki je v Mariboru potekala 17. aprila. Na zaključno prireditev se je med več kot stotimi sodelujočimi osnovnimi šolami uvrstilo 29 šol, ki so se na regijskih tekmovanjih odrezale najboljše. Ker so se predstavljale šole iz vseh slovenskih regij, je bilo za učence in mimoidoče obiskovanje inovativnih stojnic še posebej zanimivo in poučno doživetje. Tržnica je za učence bila tudi tekmovalnega značaja, saj so se potegovali za posebna zlata priznanja in zanimive nagrade, ki so jih prispevali sponzorji. Učenke naše šole so si z zabavnim in zanimivim nastopom na zaključnem srečanju pridobile naziv in zlato priznanje za najboljši nastop na turistični tržnici ter nagrado Turističnega društva Slovenska Bistrica. 

Za naš uspeh je zasluženih več posameznikov, zato se zahvaljujemo vsem, ki so kakor koli pripomogli k temu lepemu dosežku in uspešni predstavitvi naše šole.

fotografije, april

fotografij, marec

Mentorice: Mateja Žökš,  Monika Vidmar in Nina Vidonja

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost