Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo šola od šolskega leta 2018/2019 vključena v poskus Uvajanje tujega jezika v obveznem programu in preizkušanje koncepta razširjenega programa, in sicer v okviru vsebinskega področja ZDRAVJE, GIBANJE TER DOBRO PSIHIČNO IN FIZIČNO POČUTJE OTROK.

Poskus se bo izvajal od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2021.

Področje vsebuje različne dejavnosti, s katerimi želimo in lahko vplivamo na zdrav telesni, čustveni, kognitivni in socialni razvoj vsakega posameznika ter ob tem poskrbimo za dobro počutje in ohranitev zdravih navad. Redna telesna dejavnost, uravnotežena prehrana, skrb za varno okolje in sprostitev so ključni dejavniki, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje.
Cilji področja so:
·   zagotoviti spodbudno učno okolje;
·   omogočiti pridobivanje znanj in razvoj spretnosti, ki so pomembne za ohranjanje zdravja in dobro počutje; 
·   vplivati na razumevanje o zdravem in varnem okolju, pomenu vsakodnevnega gibanja ter zdravi in uravnoteženi prehrani; 
·   oblikovati in razvijati pozitivna stališča, navade in načine ravnanja; 
·   spodbujati učence k samostojni izbiri dejavnosti, oblikovanju lastnega programa in spremljanju napredka (samovrednotenju) ter vseživljenjskega učenja in trajnostnega razvoja.
Šola bo učencem ponudila različne dejavnosti iz naslednjih vsebinskih
sklopov: GIBANJE, HRANA IN PREHRANJEVANJ ter ZDRAVJE IN VARNOST…

Dejavnosti omenjenih sklopov se bodo izvajale v delu razširjenega programa, torej izven obveznega programa (pred poukom, med poukom, po pouku, v času podaljšanega bivanja in jutranjega varstva ). Na ta način bi učencem skupaj s poukom športa in izbirnih predmetov s področja športa omogočili tudi 5 ur gibanja na teden.

 

Učenci se bodo k določeni dejavnosti vsako šolsko leto lahko prijavili s prijavnico, ki jo bodo dobili na začetku šolskega leta. Izbira določene ponujene vsebine oz. dejavnosti je za učence zavezujoča, to pomeni, da se udeležujejo dejavnosti izbrane vsebine, dokler se dejavnost ne zaključi.
Prosimo vas, da motivirate svojega otroka, da se v skladu s svojimi interesi in potrebami vključi v čim večji obseg ponujenih dejavnosti.Kolektiv OŠ 

Puconci
(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost