Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Ekipa RoboStars, ki jo zastopajo učenci 6. razredov OŠ Puconci, se je 22.12.2018, udeležila kvalifikacijskega turnirja First Lego League na Vranskem. Kako so preživeli dan si lahko ogledate na fotografijah, fotografijah organizatorja in si preberete v nadaljevanju.

Učenci so v pripravah na turnir morali pokazati, da znajo sodelovati, se soočiti z izzivi in reševati probleme, ki so jim nalagale misije v letošnji sezoni. Usvojiti so morali tudi znanje rokovanja in programiranja robotov LEGO Mindstorms EV3. Tematika letošnje sezone je bila “V vesolje”. Učenci so za sodelovanje pripravili robota, da je ta reševal čim več misij v tekmi robotov, raziskovali so in pripravili so projekt s katerim so podali ideje kako bi lahko privarčevali, pridobivali in dopolnili gorivo raket pri potovanju v sončnem sistemu, pokazali so vrednote FLL, na kakšen način so se jih učili ter naredili so tehnično predstavitev svojega robota. Na prizorišču smo imeli svoj prostor, kjer smo predstavljali svoje delu na projektu za obiskovalcem. Spoznavali smo člane in delo drugih ekip ter najpomembneje, da smo se dobro zabavali.

Na OŠ Puconci kot edina pomurska šola letos prvič sodelujemo v tekmovanju FLL. Ekipa RoboStars je dosegla odlično 10 mesto izmed 17 ekip.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost