Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Na prvo februarsko soboto, smo se v okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja, z vlakom odpravili na obisk največjega turističnega dogodka v Sloveniji, sejma Alpe–Adria. Na sejmu smo si poleg slovenskih razstavljavcev lahko ogledali tudi razstavljavce iz tujine.

fotografije

Srečali smo predstavnike iz našega domačega območja ter se posladkali z izvrstnimi kulinaričnimi dobrotami. Po ogledu sejma, smo se sprehodili po Ljubljani, se povzpeli na Ljubljanski grad ter si ogledali ulice glavnega mesta. Iz Ljubljane smo se vrnili zadovoljni in polni vtisov ter novega znanja.

Vtisi učencev:

»Izkušnja v Ljubljani je bila zelo zanimiva. Malce nas je presenetilo vreme, a nas zaradi pestrega programa, številnih znamenitosti ter zanimivega vodenja vodiča, tudi vreme ni preveč zmotilo. Najprej smo se ustavili na gospodarskem razstavišču, kjer smo se sprehodili po sejmu Alpe-Adria ter si ogledali domače in tuje razstavljavce. Nato smo se peš odpravili proti Ljubljanskemu gradu, kjer smo videli Ljubljanski nebotičnik, prečkali Prešernov trg ter se sprehodili po Tromostovju. Na grad nas je popeljala vzpenjača. Imeli smo voden ogled, s katerega smo odnesli veliko zanimivih informacij o gradu in o hribu (griču). Po koncu vodenega ogleda, smo si še sami lahko ogledali nekaj razstav. Ker je bil to zame prvi obisk Ljubljane in prva vožnja z vlakom, je bilo vse skupaj zame zelo zanimivo, poučno ter polno adrenalina«.

Petra

V Ljubljani smo si ogledali veliko zanimivih stvari, kot so sejem Alpe-Adria, Tromostovje, tržnico, Vodnikov trg, Mestno hišo, Zmajev most… Najbolj sem bila navdušena nad obiskom Ljubljanskega gradu, na katerega smo se odpeljali z vlečnico po zelo strmem hribu. Tam smo si ogledali grajski vodnjak, občudovali prelep razgled nad mestom ter še ostale razstave. Vse te znamenitosti, pa nam je razkazal prijazen vodič, ki nam je povedal tudi legendo o zmaju, ki bi naj smrčal pod tlemi grajske kapelice Sv. Jurija.

Živa

Mentorica: Mateja Žökš

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost