Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

»Ustvarjalnost je izziv, za tiste, ki hočejo več!« Takšen je moto tistih, ki si pri pouku geografije zastavijo cilje, s katerimi ne želijo zadovoljiti le lastne motivacije, ampak narediti tudi nekaj za druge. Ena izmed takšnih dejavnosti je bila tudi izpeljana učna ura geografije, ki so jo vodile Ana, Blažka in Lučka. Svoje znanje so na igriv in zabaven način skozi izkušenjsko učenje, ki vodi k bolj trajnemu znanju, prenesle na našo vrtčevsko generacijo, ki jo vodita vzgojitelja Andreja in Jernej.

fotografije

Otroci so si z velikim zanimanjem in navdušenjem ogledali geografsko učilnico, ki ponuja čudovite plakate z geografsko vsebino, ki so jih izdelali učenci. Preden so začeli z zabavnim učenjem, so zaplesali ob glasbi »Gremo okrog sveta«, ob kateri so se prebudili tudi tisti, še najbolj zaspani. Sledila je igra, kjer so preko živali spoznavali kontinente, pri tem pa pokazali, da že veliko vedo. Ob zlaganju sestavljank, na temo Svet in Slovenija, so spoznali lego Slovenije ter njene sosednje države. Na zemljevidu so poiskali tudi Ljubljano ter ugotovili, da smo od nje kar precej oddaljeni. Zadnji del učne ure je bil namenjen kvizu, v katerem so utrdili ter pokazali, kaj so se pri učni uri geografije naučili.

Skupaj so se malo poigrali, zaplesali in tako spletli nova prijateljstva. Ob koncu njihovega obiska so dobili čokoladne palčke, za darilo pa pobarvanko Slovenije, ki jo lahko dopolnijo z najlepšimi vtisi.

Srečanje je minilo v sproščenem in prijetnem vzdušju, vsi pa si želimo, da še kdaj pridejo na obisk.

Učiteljica: Mateja Žökš

(Skupno 592 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost