Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si
  • UČENCI OŠ PUCONCI  ŽE DRUGO LETO ZAPORED EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI V NAMIZNEM TENISU
  • v posamični kategoriji Blažka Harkai državna podprvakinja, Jure Smodiš državni prvak

V sredo, 30. 5. 2019, je na naši šoli potekalo finale državnega šolskega prvenstva v namiznem tenisu. Učenci so se med seboj pomerili v ekipni in posamični konkurenci.

fotografije

Nastop na finalu državnega prvenstva so si zagotovili učenci, ki so na vseh treh kvalifikacijskih turnirjih (področno, četrtfinale, polfinale) dosegli eno izmed prvih štirih mest. Tako se je Puconcih zbralo po osem učencev in učenk v vsaki posamični kategoriji in štiri najboljše šolske ekipe, ki so se prebile skozi kvalifikacijsko sito.

Izmed pomurskih osnovnih šol so se najbolj izkazali učenci in učenke iz Osnovne šole Puconci, ki so obenem vsi tudi člani Namiznoteniškega kluba Kema Puconci. Pod vodstvom klubskih trenerjev Nejca Matisa in Mirka Ungerja ter šolskega mentorja Bojana Ropoše so dosegli odlične rezultate.

V konkurenci deklic posamezno od 1. do 5. razreda je Živa Dervarič dosegla 6. mesto.

V konkurenci deklic posamezno – absolutno je Blažka Harkai dosegla 2. mesto.

V konkurenci dečkov posamezno – absolutno je Jan Lipič dosegel 8. mesto, Jure Smodiš pa je nekoliko nepričakovano, pa vendar zasluženo, postal državni šolski prvak.

Na finalni turnir v ekipni konkurenci so se uvrstile OŠ Puconci, OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, OŠ Griže in OŠ Jožeta Krajca. Učenci in učenke OŠ Puconci so suvereno premagali vse tri nasprotne ekipe in tako že drugo leto zapored OŠ Puconci priigrali naslov najboljše šole v namiznem tenisu v Republiki Sloveniji. Za ekipo OŠ Puconci so nastopali Jure Smodiš, Jan Lipič, Blažka Harkai, Živa Dogar in Ema Crnkovič.

Zapisal: Bojan Ropoša

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost