Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Od 11. do 15. novembra je v Osnovni šoli Puconci, Podružnični osnovni šoli Mačkovci in Podružnični osnovni šoli Bodonci potekal človekoljuben projekt Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo.

fotografije

Letošnji projekt je potekal pod častnim pokroviteljstvom varuha človekovih pravic Petra Svetine, avtor programa je bil Izobraževalni center Eksena, tema letošnjega projekta pa je bila past upravičene nestrpnosti.
Namen projekta je bil spodbujati prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med otroki.
Na delavnicah so se učitelji z učenci s pomočjo literarnih del pogovarjali o strpnosti in nestrpnosti (obrekovanju) ter upravičeni nestrpnosti. Skupaj smo ugotavljali, da je tema strpnosti še kako aktualna za današnji sodobni čas. Po skupnih razmišljanjih o tem, kako zelo je pomembna strpnost za naše medsebojne odnose, so učenci likovno in pisno ustvarjali. Nastali so kvalitetni pisni in likovni izdelki, ki smo jih razstavili na hodnikih in v učilnicah naših šol, z njimi pa bomo sodelovali tudi na vseslovenskem natečaju, ki ga je pripravil Izobraževalni center Eksena.
Vabljeni, da se ustavite na šolskih hodnikih in si ogledate, kaj so ustvarili naši učenci.

učiteljica Janja A. Vratarič

(Skupno 344 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost