Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

S turističnim podmladkom smo tudi letos sodelovali na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Festival vključuje izdelavo turistične naloge na temo Festival naj bo, kjer učenci na zanimiv, kreativen in zabaven način predstavljajo turistične raziskovalne naloge in proizvode.

Zanimive ideje smo združile v turistični proizvod »Postrüjžnjek – festival dobro zapečene skorjice«. Zakaj Postrüjžnjek? Zaradi tega, ker se občina Puconci nahaja na območju rodovitnih polj, kjer pridelujejo različna žita, v samem grbu ter pesmi občine, pa je upodobljeno tudi žitno klasje. S programom festivala, ki je razdeljen na tri dele, želimo združiti različne turistično-kulinarične dogodke Turistične zveze Občine Puconci in jih predstaviti kot enoten festival. Omogočeno je povezovanje posameznikov, društev in obrtnikov, ki se lahko predstavijo širši okolici ter si pridobijo novih znanj in idej.

V letošnjem šolskem letu je odpadla turistična tržnica, zato so učenke s pomočjo učiteljev posnele promocijski video, ki vsebuje vabilo na festival.

Z raziskovalno nalogo in promocijskim videom smo se uvrstili na drugo mesto ter prejeli zlato priznanje.

Mentorji: Monika Vidmar, Gregor Nemec in Mateja Žökš

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost