Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Spoštovani,

poletje je pred vrati in prav tako tudi naša nova poletna akcija. Ker je bila zimska akcija »Zimska gibanica« zelo uspešna, smo se odločili, da tudi med poletnimi počitnicami ter dopustom spodbujamo k telesni aktivnosti.

Vabimo vas k sodelovanju pri naši virtualni akciji »Zgeni.se v poletje«, kjer se bomo zopet skupaj gibali in zbirali minute gibanja. Ali lahko presežemo zbrane minute gibanja iz zimske akcije?

Namen akcije: Namen akcije je, da motiviramo prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti in gibanju. Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Pri tem ponovno dajemo poudarek na medsebojnem spodbujanju k telesni dejavnosti in virtualnemu druženju.

Kdaj: 21. 6. 2021- 21. 8. 2021

Kako poteka:  Izvajajte različne oblike telesne vadbe (tek, hoja, kolesarjenje, plavanje, rolanje, lovljenje, …) in zbirajte minute gibanja. Zbiranju se lahko pridruži vsak. Pomembno je samo, da seštevate minute in nam jih sporočite. Prosimo pa vas, da pri tem upoštevate vsa higienska priporočila, ki veljajo.

Kam sporočite svoje minute:

Zbrane minute nam pošljite preko vprašalnika, dostopnega na: https://www.1ka.si/a/346131. V znak podpore naši akciji označite objave (fotografije, storye) na socialnih omrežjih z @zgeni.se in #zgenisevpoletje. Spremljajte nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer boste našli vse podrobnosti o akciji. K sodelovanju povabite še svoje družinske člane, prijatelje, sorodnike, sodelavce, …

Veselimo se virtualnega gibanja z vami.  Zgeni.se tudi ti in prispevaj svoje minute.

Lep pozdrav,

Organizatorji akcije Zgeni.se in vodja Zdrave šole Helena Škerget Rakar

Organizator: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota

Informacije o dogodku:

  • Gordana Toth 041/376-998
  • Klavdija Žalman 051/631-054
  • Anja Varga 041/405-404

Spoštovani,

smo v času, ki predstavlja izziv za vse nas, tudi za mladostnike in njihove starše. Posebej še zdaj, ko se približuje tudi zaključek šolskega leta, ki marsikomu predstavlja močan vir stresa, skrbi in obremenitev. Zato je NIJZ pripravili nekaj gradiv za mladostnike (od 11 let dalje) in njihove starše:

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost