Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Že drugo leto zapored z učenci OŠ Puconci sodelujemo v omenjenem projektu, ki je v sklopu Eko šole, saj s svojim delom želimo druge ozaveščati o odgovornem ravnanju z rabljenimi in odsluženimi oblačili po načelih: zmanjšaj – ponovno uporabi – recikliraj. Projekt spodbuja ločeno zbiranje odpadnih oblačil, njihovo izmenjavo, podarjanje, popravila, predelavo in ponovno uporabo. Prispeva, da odslužena oblačila ne končajo na odlagališču odpadkov.

Pred začetkom z učenci izberemo aktivnosti, ki jih bomo izvajali skozi celo leto, nato pa na likovnih delavnicah, pri urah likovnega krožka in na dnevih dejavnostih aktivnosti izvedemo in končni rezultat pokažemo ostalim, oz. sodelujemo na natečaju.

Letos smo se odločili in izbrali naslednje aktivnosti:

  • Oblikovali smo likovni predlog izgleda ali potiska škatle za zbiranje rabljenih ali odsluženih oblačil v šoli in ga tudi realizirali
  • Rabljena ali odsluženih oblačila smo oblikovali v posebno kolekcijo in jo predstavili v filmčku, v obliki modne izložbe in modne revije.
  • Skozi likovno rešitev in v obliki videa smo predstavili razvoj in predstavitev, kako lahko poljuben odsluženi kos tekstila inovativno ponovno uporabimo bodisi kot nov predmet (UpCycling) 

 

Za svoje delo smo prejeli kar dve 1. mesti in sicer za najbolj domiselno predstavitev o ravnanju z odpadnimi oblačili in najbolj inovativna uporaba odsluženega kosa tekstila kot nov predmet.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim.

Monika Vidmar

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost