Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture, ki ga pripravljajo Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Združenje splošnih knjižnic ob podpori Zavoda RS za šolstvo, Društvo šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju s splošnimi in šolskimi knjižnicami. 

S projektom skušamo učence motivirati  za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev in jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. V okviru projekta bodo učenci 7. razreda obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti. Ob obisku bo vsak sedmošolec dobil svoj izvod knjige, ki jo izbere Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Začetek projekta je 2.november. Učenci naše šole bodo obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti, 22. in 23. 2.2023.

Spletna stran: https://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/

 

OBJAVA

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Projekt je Ministrstvo za kulturo začelo izvajati v šolskem letu 2006/2007.

 fotografije

V letošnjem šolskem letu je bila  za osnovnošolce izbrana knjiga avtorjev Boštjana Gorenca, Jake Vukotiča (ilustracije) s pomočjo Kozma Ahačiča z naslovom Reformatorji v stripu, Škrateljc.

V začetku januarja so imeli z učenci 7. razredov ure knjižnično informativnega znanja, kjer so bili seznanjeni z delom v okviru projekta Rastem s knjigo.

V sredo, 22.2 2023, pa smo imeli delni kulturni dan, ko so učenci obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti. Učencem so predstavili knjižnico, kje najdejo kakšna – leposlovna in poučna gradiva, kako poteka izposoja, kakšen je rok izposoje gradiva in delo s programom Cobiss. Učenci so dobili tudi knjigo Reformatorji v stripu, ki jo bodo uporabili pri pouku v 8.razredu.

Ta dan smo izskoristili tudi za vodeni ogled galerije v Murski Soboti.

Tako so učenci doživeli in podrobneje spoznali dve kulturni ustanovi v naši bližini.

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost