Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

13. 10. 2022 so na naši šoli zaživele KNJIGOBEŽNICE. Ena je na hodniku razredne stopnje in ena na hodniku predmetne stopnje. Kmalu pa bodo zaživele še na obeh podružnicah. Ta dan smo jih skupaj z učenci svečano odprli. Pred knjigobežnico so se zbrali predstavniki razredov, ki so skupaj odvezali trak, kar je pomenilo, da je naša knjigobežnica zaživela.

Knjigobežnice so hiške, v kateri stanujejo knjige. Vanje prinesemo knjige, ki so nam všeč in želimo, da bi jih prebrali tudi drugi. Polnijo jih ljubitelji knjig, ki želijo prebrane zgodbe deliti z drugimi in ne želijo, da bi se na njih nabiral prah ali pa bi romale v smeti. Delujejo tako, da v knjigobežnico prinesete knjigo, ki ste jo prebrali ali pa tudi ne. Lahko je knjiga nova, stara, uporabljana ali nepuporabljena. Iz knjigobežnice si lahko vzamete knjigo, ki vas zanima in jo želite prebrati. To knjigo lahko tudi obdržite ali pa jo vrnete. Pomembno je, da knjige krožijo med bralci. Kdor želi, lahko v knjigi pusti tudi sporočilo za naslednjega bralca in ta za naslednjega….

PRAVILA KNJIGOBEŽNICE SO:

1.Prineseš knjigo, ki je ne želiš imeti več doma, ali pa želiš, da to knjigo prebere čim več bralcev.

2.Odneseš knjigo iz knjigobežnice in jo prebereš.

3. Bereš in uživaš.

4. Skrbiš, da so knjige v knjigobežnici čiste in urejene.

V knjibežnico lahko prinašamo leposlovne in poučne knjige, ki so nove ali stare, uporabljene ali neuporabljene, prebrane ali neprebrane. V knjigobežnico pa ne sodijo reklame, časopisi, revije, letaki, uničene, strgane ali zelo poškodovane knjige, ki bi se jih radi znebili.

Knjigobežnica bo zaživela le, če bodo knjige zares krožile med bralci.

Simona Horvat, knjižničarka

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost