Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Letos ta poteka pod sloganom »Po potresu lahko tudi zagori!« Na naši šoli smo tudi letos izvedli požarno vajo evakuacije.

fotografije

Zvočno obvestilo je vse v šolski zgradbi opozorilo na nevarnost. Šolsko zgradbo smo hitro zapustili in se zbrali na igrišču, ki je v primeru požara ali drugih nesreč določeno kot naše zbirno mesto. Namen vaje je preizkusiti, kakšna je organizacijska in tehnična pripravljenost odraslih in otrok na šoli za varno in hitro evakuacijo iz objekta. Pri evakuaciji smo bili uspešni, saj smo zgradbo zapustili v 2 minutah in 52 sekundah. Pri tem smo svoje delo, poleg zaposlenih, odlično opravili z zunanjimi institucijami, to so gasilci PGD Puconci, PGD Vaneča in PGD Murska Sobota, policija, civilna zaščita, reševalna ekipa iz zdravstvenega doma, vojska in reševalni psi. S pomočjo navedenih smo v okviru požarne vaje za ta dan za učence pripravili tehniški dan, ki je v večji meri potekal na zunanjih površinah šole.

V učilnicah pa so se učenci seznanili s požarnim redom ter varno in hitro evakuacijo. Prav tako so si na tematiko dneva ogledali več različnih kratkih filmov.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost