Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

This image has an empty alt attribute; its file name is institut.jpgV okviru programov varovanja in krepitve zdravja od leta 2020 do 2022, Ministrstvo za zdravje sofinancira izvajanje programa za 10 šol.

Osnovna šola Puconci je zaključila sodelovanje v dvoletnem projektu z naslovom Razvijanje pozitivnega samovrednotenja, ki je oblikovan kot sistematičen in postopen proces, namenjen upoštevanju osebnih potreb otrok in mladostnikov ter krepitvi njihovega sodelovanja.

Vključena sta bila dva oddelka naše šole. Čeprav se je projekt uradno zaključil, vsebine projekta v obliki delavnic vnašamo v razredne ure in tudi v sam pouk.

Poročilo o izvedbi projekta in o šolah, ki smo v projektu sodelovale najdete TUKAJ.

Program BASE je namenjen spodbujanju odgovornosti, samozavesti in sodelovanja mladih. Temelji na predpostavki, da z izgradnjo osebne moči mladim omogočimo, da se bolj učinkovito soočajo z vsakodnevnimi izzivi s katerimi se srečujejo v šoli in skupnosti. Poleg tega pripomore k bolj odgovornemu in produktivnemu življenju v odraslosti. Osredotoča se na razvijanje petih dejavnikov, ki jih otrok potrebuje za zdrav osebnostni razvoj; občutek varnosti, občutek identitete, občutek pripadnosti, občutek smiselnosti, občutek sposobnosti in spodbuja spoznavanje sebe, povezovanje z drugimi in vključevanje v skupnost.   

Več o projektu najdete na http://www.insti-rok.si/

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost