Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Petek, 17. 2. 2023, je bil za učence 5. a razreda Osnovne šole Puconci še posebej zanimiv, aktiven in preprosto čudovit. Dan v šoli so otroci preživeli skupaj z učenci Osnovne šole IV. Murska Sobota.

fotografije

Skozi naša vrata so vstopili že v jutranjih urah v spremstvu njihove športne učiteljice in mentorice Nike Poljanšek. Da so učenci prebili led, so petošolci pripravili kratek kulturno glasbeni program in se predstavili. Tudi gostujoči učenci so nam zaupali svoja imena in priimke ter kaj radi počno, ko niso v šoli.

Ker prazna vreča ne stoji pokonci, so se skupaj odpravili na malico. Že takoj so se spletle prve prijateljske vezi, saj so petošolci naše goste seznanili, kje na šoli se nahajajo sanitarije, garderobe ter seveda jedilnica. Po dobro opravljeni malici so se učenci ponovno vrnili v razred.

Pomen našega druženja je bilo ravno sprejemanje drugačnosti in razbijanje predsodkov. S tem namenom sem kot razredničarka petošolcev prebrala slikanico z naslovom Lev v srcu, ki govori ravno o tem, da ne glede na to ali smo veliki ali majhni, v srcu smo prav vsi enaki. Včasih nas je strah, včasih se bojimo, lahko smo najbolj pogumni ali najbolj močni. Pomembno je, da sledimo svojemu srcu in volji, ki jo skrivamo globoko v sebi. Učenci so razbrali pomen vsebine knjige in ugotovili, da kjer je volja, je tudi pot. Ker smo bili ravno pred pustno soboto, so si izdelali pustne maske iz papirja, miško in leva, ki sta sovpadala s vsebino knjige.

Nadaljevali so s športnimi dejavnostmi. Zahvala za skrbno pripravljene dejavnosti pripada športnemu učitelju Juretu Kuharju, ki je poskrbel za odlično pripravljene postaje. Učenci so se preizkusili v hokeju, vodenju žoge in metanju na koš ter skakanju na trampolinu. Pri tem so se izkazali petošolci, saj so gostom dejavnosti lepo in na preprost način tudi razložili.

Vrhunec naših aktivnosti pa je vsekakor bila igra Padalo, kjer so učenci razvijali skupinsko sodelovanje, upoštevanje in razumevanje navodil ter aktivno sodelovanje pri igri.

Dan so otroci zaključili z izdelavo likovnega izdelka Drevo prijateljstva, ki simbolizira moč drugačnosti, povezanosti, empatije in prijateljstva.

Učenci so se poslovili in odšli proti domu, napolnjeni s pozitivni občutki, nasmehom na obrazu in premaganim predsodkom pred drugačnostjo.

Zapisala: Nataša Kuhar, razredničarka 5. a

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost