Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Na OŠ Puconci se s tovrstno problematiko srečujemo in obravnavamo že od leta 2012. V teh letih smo sodelovali že v raznovrstnih natečajih in projektih, kjer smo ostale z različnimi aktivnostmi ozaveščali o ponovni uporabi, ki je zelo učinkovita metoda, da se izognemo množičnim odpadkov. Najbolj pogosti odpadki so kosovni odpadki, odpadni tekstil in odpadna oblačila.

Z namenom ozaveščanja so v podjetju Saubermacher  – Komunala Murska Sobota v šolskem letu 2022/2023 razpisali natečaj Odpadno je uporabno. Spraševali so se, kaj vse je možno izdelati iz odsluženih oblačil, obutve in modnih dodatkov.

Z zanimanjem za natečaj smo na šoli organizirali delavnice za nadarjene, kjer so učenke ustvarjale in oblikovale celotno modno kolekcijo z naslovom: Hippie style.

Modna kreacija je vsebovala: ogrinjalo iz kravat in odpadnega blaga z zaponkami od pasu na torbici, top iz stare jeans obleke in odpadnih zadrg ter čipke, krilo sestavljeno iz odpadnega jeansa in kravat ter modne dodatke (torbico, verižico, zapestnico,  naglavni trak in gamaše).

 

Reciklirajte tudi vi in skupaj ustvarimo zdravo in čisto okolje.

 

Mentorica: Monika Vidmar

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost