Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Prvega junija se je uspešno zaključila zdravstvenovzgojna aktivnost »Goreče sporočilo: svobodni », ki je potekala 4 mesece – začela se je ob dnevu brez cigarete 31. januarja in zaključila 31. maja, na dan, ko obeležujemo Svetovni dan brez tobaka.

Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota z aktivnostjo spodbuja posameznike, da kadilce, ki jih osebno poznajo, motivirajo k spremembi stališča do kajenja.

Namen aktivnosti je bil, da sodelujoči v aktivnosti kadilcu namenijo svojo prijazno misel in skrb zanj, ki so ga izrazili z »Gorečim sporočilom«. Otroci so tako nagovorili svoje starše, sorojence, sorodnike, sosede in najstniki svoje vrstnike.

V aktivnosti spodbujanja nekajenja je sodelovalo 13 pomurskih osnovnih šol – 258 učencev in 22 mentorjev.

Med prejetimi izdelki so izbrali TOP 10 najbolj zanimivih, izvirnih in duhovitih sporočil.Ob pogledu na rezultate smo se zelo razveselili saj je kar 5 izdelkov naših učencev zasedalo mesta na lestvici top 10.

  1. mesto: Lina Šukar, 7.c
  2. mesto: Tijan Rogač, 8.a
  3. mesto: Lana Ficko, Ajša Breznik iz 7.b in Tijana Lovenjak iz 6.c razreda

Nagrajenci so prejeli praktične nagrade in priznanja za sodelovanja na natečaju. Ožji izbor  izbranih izdelkov je do konca junija 2023 na ogled v izložbenem oknu Galerije Murske Sobote.

Vsem sodelujočim učencem iskreno čestitamo

Monika Vidmar

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost