Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

17. november je že trinajstič zapored prinesel sladek zajtrk – Tradicionalni slovenski zajtrk. 

fotografije


 

17. novembra 2023 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je izboljšati zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. V ospredje se postavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujanje k pravilni in zdravi prehrani. Prav tako se ozavešča pomen živilskopredelovalne industrije. Posebna pozornost se namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk naj za otroke postane poseben praznik. Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je kruh. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!« Na šoli bomo ta dan obeležili z različnimi dejavnostmi, katerih vsebina bo povezana s cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Pozivamo vas, da v tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane uvrstite tudi tradicionalne slovenski jedi v domače jedilnike. Pobudniki tedna slovenske hrane so z namenom povezati vse deležnike v trajnostno in odgovorno prehransko verigo od njive do krožnika pripravili publikacijo “Recepti z okusi Slovenije”, ki vam je na razpolago na spodnji povezavi.

Publikacija – Recepti z okusi Slovenije

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost