Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si
TEDEN PISANJA Z ROKO

TEDEN PISANJA Z ROKO

V tednu od 22. do 26. 1. 2024 je potekal teden pisanja z roko. Tudi na naši šoli smo se odločili za sodelovanje pri tej akciji. Učenci in učitelji so bili povabljeni k pisanju z roko, saj se nam le-to vedno bolj izmika zaradi uporabe sodobne tehnologije.

Vendar pa ima pisanje z roko prednosti, ki jih pri uporabi modernih naprav ne pridobivamo. Naši možgani si bolje zapomnijo, ko pišemo z roko, s pisanjem z roko treniramo našo zbranost in spomin.

fotografije

več…

RASTEM S KNJIGO

RASTEM S KNJIGO

V tem šolskem letu poteka v Sloveniji projekt Rastem s knjigo za sedmošolce že osemnajstič.

S sedmošolci smo se srečali pri knjižnični uri, kjer so se seznanili s projektom, ki poteka v Sloveniji za učence sedmih razredov in za srednješolce prvih letnikov. Cilj projekta je motivirati učence in dijake za branje kvalitetnega mladinskega leposlovja in spoznavati domače avtorje in njihova dela.

fotografije

več…

34. MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT 

34. MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT 

Otroški parlament je program Zveze prijateljev mladine Slovenije. Izvaja se od leta 1990, namen tega pa je spodbujanje otrok k izražanju lastnih mnenj o vprašanjih, ki jih izberejo sami. Šolski otroški parlamenti se izvajajo v večini osnovnih šol po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski ravni in regionalni ravni ter se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu. Tema letošnjega Otroškega parlamenta je »Duševno zdravje otrok in mladih«. Ta tema se letos zaključuje in mladi parlamentarci bodo na nacionalnem Otroškem parlamentu, ki bo 8. aprila v Ljubljani, izbrali novo temo.

fotografije

več…

OBISK PLESNEGA MESTA IN MAČKA REKSIJA

OBISK PLESNEGA MESTA IN MAČKA REKSIJA

Učenci 3. razredov so v mesecu septembru sodelovali v plesnem izzivu, ki ga je pripravilo Plesno mesto skupaj s turistično agencijo Relax. Vsem sodelujočim šolam so omogočili tudi brezplačno promocijo z glasbenim programom in druženje z maskoto mačkom Reksijem. Na našo šolo smo jih povabili v sredo, 21. 2. 2024. Plesno obarvan začetek dneva si lahko ogledate v galeriji fotografij. 

fotografije

RODITELJSKI SESTANEK

RODITELJSKI SESTANEK

Spoštovani starši, skrbniki!

 

Vabimo vas na IZOBRAŽEVALNI RODITELJSKI SESTANEK, ki bo v

četrtek, 15. februarja 2024, ob 16.00,

v jedilnici Osnovne šole Puconci.

 

Predavala bo:

Mojca Stojkovič:

»S FREESTYLE UČENJEM PROTI STRESU IN ŠOLSKIM TEŽAVAM«

 

Verjetno se vsi starši, ki imamo šolske otroke, srečujemo s problemom, da otroci v šoli določene snovi ne marajo, jim gre težko, je ne razumejo ali pa se jim jo enostavne ne da učiti … Vse to povzroča stres tako pri otrocih kot pri starših in neizogibne težave v šolskih klopeh.

VABILO

več…

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

Otroški parlament je zelo pomemben program, ki vzgaja otroke za demokracijo in uresničuje Konvencijo o otrokovih pravicah. Izvaja se kot šolski Otroški parlament na osnovnih šolah, nadgradi se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključuje na nacionalnem Otroškem parlamentu. Je program, ki poteka pod okriljem Zveze Prijateljev Mladine Slovenije.

fotografije

več…

(Skupno 6.808 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost