Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si
PLAVALNA ŠOLA V NARAVI – DEBELI RTIČ

PLAVALNA ŠOLA V NARAVI – DEBELI RTIČ

Sreda, 7. 6. 2023

Športno obarvana sreda…

Že navsezgodaj smo se razveselili prvih jutranjih žarkov. Napolnjeni z energijo so učenci  opravili jutranje plavanje, nato pa se, po večini prvič, srečali s kajakom. Ta dejavnost je otrokom omogočila, da so Debeli Rtič doživeli tudi z morske perspektive. Dopoldanske dejavnosti smo nadaljevali v borovem gozdičku, kjer smo se preizkusili v lokostrelstvu. Pri tem so petošolci bili zelo uspešni, zadeli so kar nekaj balončkov in si zaslužili sladko nagrado.

Popoldanske tople sončne žarke smo izkoristili na plaži, kjer so učenci delali peščene gradove, iskali školjke in raziskovali podmorski svet, predvsem pa uživali v druženju.

Večer smo zaključili s plesno animacijo in predstavitvijo naših talentov.

Predstavili so se z navijaško plesno točko in venčkom ljudskih plesov ter solo pevsko točko, Živim za Slovenijo.

fotografije

 

več…

Festival FLL raziskovalci

Festival FLL raziskovalci

Učenci Lego krožka so v celotnem šolskem letu raziskovali o virih, shranjevanju in učinkoviti rabi energije. Pripravili so model z zgodbo, v katerega so vključili dinamične dele z lego robotiko. Urili so veščine sodelovanja, predstavljanja in odkrivanja. Pripravili so tudi plakat s svojim raziskovanje. V soboto 27. 5. 2023 so se udeležili Festivala First Lego League (FLL), ki je potekal v Trbovljah. Ekipi učencev naše šole, Lego mojstri in Strele, sta predstavili vsa svoja dognanja pred radovedneži in drugimi obiskovalci. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v foto albumu.

več…

Državno tekmovanje iz fizike

Državno tekmovanje iz fizike

Državno tekmovanje iz fizike je potekalo, v soboto 20.5.2023 na Fakulteti za naravoslovje in matematiko (Univerze v Mariboru) in Pedagoški fakulteti (Univerze v Ljubljani). Tekmovanja sta se udeležila Tijan Rogač iz 8.A razreda in Timotej Lesjak iz 8.C Razreda. Tijan rogač je usvojil zlato, Timotej pa srebrno Stefanovo priznanje iz fizike. Obema čestitamo za njun odličen uspeh!

Mentor: Gregor Nemec

 

ATLETSKO TEKMOVANJE

ATLETSKO TEKMOVANJE

Na področnem atletskem tekmovanju v Murski Soboti je 31. 5. 2023 sodelovalo 18 tekmovalcev in po odličnih nastopih so domov odnesli 5 medalj.
 
Vsem čestitamo za uspešne nastope.
 

več…

STROKOVNA EKSKURZIJA 9. RAZREDOV

STROKOVNA EKSKURZIJA 9. RAZREDOV

Strokovna ekskurzija za 9. razrede je potekala 20. aprila. 
Ogledali smo si Škocjanske jame, ki so vpisane v Unescov seznam svetovne dediščine. Po številnih stopnicah smo se spustili vse do kanjona reke Reke.
 

več…

(Skupno 5.193 obiskov, današnjih obiskov 14)
Dostopnost