Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V petek 27. januarja smo bili priča nastopu tolkalistov pod vodstvom prof. Dimitrića, v katerem smo na zanimiv in poučen način, to je skozi glasbo, spoznali tolkala.

fotografije

Skupina Beat Chasers je bila ustanovljena leta 2011. Sestavljajo jo  bivši učenci tolkal GŠ Beltinci. Kljub temu, da nadaljujejo svoje izobraževanje na različnih srednjih šolah (gimnazija, srednja turistična, srednja glasbena šola) so želeli ostati dejavni v glasbi in nadaljevati z ustvarjanjem glasbe na tolkalih.  Pohvalijo se lahko že s številnimi nastopi ob različnih kulturnih prireditvah v šoli in izven nje. Redno se udeležujejo tudi revij tolkalnih komornih skupin.  Posebej so ponosni na nastop na slovenski in makedonski ambasadi  v Bruslju, leta 2015. Letos so nastopili še na kulturni prireditvi Naj prostovoljec, ki jo je organizirala MO MS. Člani zasedbe so: Primož Škafar, Alex Kovač, Primož Zavec, Gregor Pojbič.

Najmlajša komorna tolkalna skupina je začela ustvarjati v tem šolskem letu.  Sestavljajo jo učenci od 1.  do 5. razreda glasbene šole: David Sabo, David Tinev, Rafael Zver, Nik Gjergjek, Gal Vereš in Jan Hari Dimitrić.

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost