Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

NA 31. DRŽAVNEM FESTIVALU TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

V četrtek, 20. aprila, je v Mariboru potekala že 31. zaključna tržnica državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava, ki ga v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo organizira Turistična zveza Slovenije.

fotografije

Na turistični tržnici so se zbrale osnovne šole, ki so se na regijskih izborih, kjer so predstavljale svoje zamisli in nepozabna doživetja, na temo Potujem, torej sem, odrezale najboljše. Na letošnjem festivalu je bilo prijavljenih sto osnovnih šol, le 35 pa se nas je uvrstilo na zaključno turistično tržnico festivala. Naša šola, kot smo že poročali, je na regijskih izborih prejela dve zlati priznanji, in sicer za sodelovanje na festivalu ter za najboljšo turistično tržnico. 

Tudi na sklepni tržnici smo se lahko razveselili priznanja, in sicer je naš Jure Lazar, že drugo leto zapored, prejel zlato priznanje za najboljšega turističnega promotorja državnega festivala. Uvrstili smo se med 16. najboljših turističnih ekip ter tako prejeli praktične nagrade ter darilo sponzorjev projekta, turistični izlet po pohodni poti – Pot mlinov in žag na Pohorju.

Člani turističnega podmladka so se tudi letos odrezali nadvse dobro in smo na njih zelo ponosni, saj so našo šolo spet postavili v sam vrh najboljših. Ker pa letošnje leto zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje, jim želimo, da svoj raziskovalni in ustvarjalni duh nadaljujejo še naprej na srednjih šolah.

Za naš veliki uspeh, pa se najlepše zahvaljujemo tudi učiteljem, učencem in staršem ter delavcem šole.

Mentorice: Mateja Žökš, Monika Vidmar, Nina Vidonja

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost