Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V torek, 13. 3. 2018, je Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo ter ostalimi organizacijami, v Mercator centru v Mariboru, izvedla že 32. turistično tržnico državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njej so učenci pomurskih in mariborskih osnovnih šol na zanimiv, kreativen in zabaven način predstavljali turistične raziskovalne naloge in proizvode na temo Kultura in turizem.

fotografije

Turistični podmladek naše osnovne šole je že od septembra intenzivno odkrival kulturno dediščino naše občine ter izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Z brejga v dou. Turistično nalogo smo dopolnili s številnimi turističnimi izdelki ter maketami, ki smo jih predstavili na turistični tržnici.

Razigranost in domišljija naših učencev je privabila številne mimoidoče, da so si ogledali našo domiselno stojnico, sodelovali v nagradnih igrah in seveda poizkusili odlično prekmursko gibanico. Stojnico je popestrila tudi Živa s harmoniko in ples našega zelo talentiranega turističnega podmladka.

S predstavitvijo turističnega proizvoda na turistični tržnici v Mariboru, smo prejeli zlato priznanje za sodelovanje na festivalu.

Za naš uspeh je zasluženih več pridnih rok, zato se zahvaljujemo učiteljem, učencem, staršem in starim staršem ter vsem, ki so kakor koli pripomogli k temu lepemu dosežku in uspešni predstavitvi naše šole.

Mentorice: Monika Vidmar, Nina Vidonja in Mateja Žökš

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost