Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V ponedeljek, 14. maja 2018, sta Gimnazija Murska Sobota ter Srednja poklicna in tehniška šola gostili že 52. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS. Na srečanju učenci zagovarjajo svoje raziskovalne naloge, s katerimi imajo priložnost, da utrdijo zaupanje vase, v svoje delo in razmišljanje, ocenijo svoja predvidevanja in spoznanja ter razvijajo določene spretnosti pomembne za življenje in kritično razmišljanje. S predstavitvijo nalog se naučijo izražati svoja mnenja ter dobijo priložnost razpravljati s strokovnjaki.

Na državno srečanje so se uvrstile najboljše raziskovalne naloge učencev iz 16. regijskih in mestnih srečanj, kjer se je zbralo več kot 2.500 mladih raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol, ki so predstavljali približno 1.200 nalog.

26. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja je poteklo v ponedeljek, 26. marca 2018, v prostorih dijaškega doma Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Srečanja so se udeležile učenke osmega razreda, in sicer Blažka Harkai, Ana Pelcar in Lučka Prem, ki so predstavljale raziskovalno nalogo; Z didaktično igro do geografskega znanja. Za nalogo ter njen zagovor so prejele zlato regijsko priznanje ter se tako uvrstile med 235 osnovnošolskih in srednješolskih nalog, ki so bile predstavljene na 52. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.

S svojo raziskovalno nalogo, so se Ana, Blažka in Lučka, na interdisciplinarnem področju, uvrstile med šest najboljših mladih raziskovalcev Slovenije ter tako na državnem srečanju prejele srebrno priznanje.

Mladim raziskovalkam za izdelane didaktične igre in dosežen uspeh iskreno čestitamo ter želimo veliko nadaljnjega raziskovalnega ustvarjanja.

 

 

Mentorica: Mateja Žökš

(Skupno 692 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost