Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V sklopu projekta: »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« je potekal natečaj: »Izklopi dolgčas- Vklopi svoj vir energije!« V petek, 14. decembra 2018 smo se v Stari elektrarni Ljubljana udeležili zaključnega dogodka in razglasitve rezultatov. Prvo mesto smo si – tako po mnenju komisije kot tudi po mnenju občinstva – prislužili učenci in učenke OŠ Puconci z videospotom Izklopi dolgčas – Vklopi svoj vir energije!

Distribucijski operater električne energije SODO je k sodelovanju povabil prek 20 osnovnih šol iz vse Slovenije. Tudi naša šola se je odzvala vabilu in ustvarila filmček, ki prikazuje varčen način ravnanje z električno energijo. Izdelava filmčka je bil za nas kar velik izziv, saj smo morali pokazati veliko domišljije in bistroumnost.

Komisiji se je v ocenjevanju na tokratnem natečaju pridružila tudi širša javnost. Komisija je pri ocenjevanju videospotov upoštevala več meril, predvsem pa jasnost in sporočilnost vsebine kratkega filma ter kreativnost pri izvedbi poizkusa in njegovi predstavitvi. Javnost pa je imela v začetku decembra teden dni časa, da je oddala všeček najljubšemu in najboljšemu filmu na FB profilu Učinkovita raba energije.

V letu 2019 bomo obiskali Tehnični muzej Slovenije v Bistri, kjer se bomo udeležili Elektro delavnice in demonstracije poskusov Nikole Tesla.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost