Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med učenci dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato še na državnem geografskem tekmovanju. Na tekmovanju, ki je sestavljeno iz dveh delov, lahko sodelujejo vsi učenci predmetne stopnje.

Pisni del v letošnjem šolskem letu obsega temo »Migracije – geografsko zgodovinska pokrajinska posebnost sveta«, ki jih evropska družba dojema kot enega največjih globalnih izzivov. Drugi, terenski del tekmovanja, pa je namenjen neposrednemu stiku tekmovalcev s pojavi in procesi v pokrajini. Učenci imajo ta del tekmovanja najraje, saj se sprehodijo na šolskem tekmovanju v okolici šole, na območnem pa raziskujejo neznani teren.

Šolsko tekmovanje je potekalo 15. januarja, udeležilo pa se ga je čez 30 učencev. Učenci so pokazali veliko znanja in spretnosti ter osvojili 12 bronastih priznanj. Najboljši učenci iz posamezne kategorije, pa so svoje znanje preizkusili na območnem tekmovanju, 6. marca, ki je potekalo na OŠ Veržej. Tam so pokazali veliko teoretičnega znanja ter celotnega poznavanja, razumevanja in uporabo geografskega znanja v življenjskih okoliščinah.

Ema, Petra, Ana in Jernej so s svojim znanjem osvojili srebrna priznanja, za kar jim iskreno čestitamo. Vsem učencem, ki so v letošnjem letu širili geografska obzorja, pa želimo, da pridobljeno znanje čim bolj uporabijo v vsakdanjem življenju.

 

Učiteljica: Mateja Žökš

(Skupno 415 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost