Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V petek, 26. 4., smo se odpravili na izlet na Gorenjsko, natančneje smo si ogledali rojstno hišo Franceta Prešerna v Vrbi, kjer smo se ob zanimivi razlagi tudi pozabavali. Hiša seveda ima značilnosti gradnje takratnega časa: nizke vhode, omarice v zidu ipd.

fotografije

Nato smo se odpravili do Blejskega gradu, s katerega je bil lep razgled na Blejsko jezero in otok. Po vodenem ogledu gradu smo se lahko fotografirali, kupili spominke. Nato smo se odpravili do jezera, poskusili tudi blejsko kremno rezino. Na koncu smo se odpravili še do slapa Savice, do katerega je bila za nekatere naporna pot, zame osebno pa precej lahka. Ob slapu je bilo seveda mokro, a nič ni pokvarilo vzdušja in pogleda na slap.

Vzdušje na izletu je bilo veselo, ogledali smo si veliko znamenitosti. Če bi lahko, bi izlet takoj ponovila. Vožnja tja in domov je bila dolga, a zaradi družbe in razpoloženja je minila hitro.

Petra Ouček, 8. b

V petek smo se odpravili na izlet na Gorenjsko. Všeč nama je bilo, da nam je vodič v Vrbi popestril predstavitev Prešernove domačije. Potem smo se odpravili na Blejski grad, kjer je prelep razgled na jezero in otok s cerkvico. Poskusili sva tudi pravo blejsko kremšnito, ki je bila okusna. Na koncu smo se odpravili do slapa Savice, kjer sva občudovali lepote narave.

Lara Kapun in Živa Žalik, 8. a

Učenci 8. razredov smo se 26. aprila odpravili na ekskurzijo po Gorenjski. Najlepši del je bil obisk slapa Savica, kjer smo se podali na visoke stopnice in skupaj prišli do vrha. Razgled je obsegal celoten slap in njegovo okolico, hkrati pa je pogled segal na velik del Gorenjske. Po občudovanju, fotografiranju in osvežilnem pršu slapa smo se odpravili navzdol do začetne točke, kjer smo kupili spominke, da se bomo obiska spominjali še vrsto let.

Lia Bauer in Karina Kovač Norčič, 8. c

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost