Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Osnovna šola Karla Destovnika Kajuha Šoštanj letos prireja že 51. likovni natečaj Likovni svet otrok. V razpisu je bilo zapisano: »Svet, ki nas obdaja je poln različnih podrobnosti oz. detajlov, ki na svoj način sestavljajo zaključene celote. Pri likovnem izražanju si lahko zamislimo eno veliko obliko, ki jo razčlenimo v manjše enote, lahko pa manjše dele povežemo med seboj in tako ustvarimo večjo zaokroženo celoto. Pri gradnji oz. nastajanju celote tako upoštevamo detajle, pri čemer nam je pomemben vsak najmanjši del. Majhne oblike ustvarijo veliko celoto in velike stvari so izpeljane iz malih oblik.«

Na natečaj smo poslali 20 likovnih del iz različnih področjih umetnosti. V celotni kolekciji najdemo slike, risbe in 3D oblike.

Rdeča nit ustvarjanja je temeljila na detajlu. Likovni izdelki so ustvarjalni, natančni in inovativni. Pri uporabi materiala smo uporabili veliko domišljije in eksprimentiranja. Med 20. likovnimi deli je 16 učencev za svoj izdelek prejelo zlato priznanje.

V četrtek 23. maja 2019 bo na OŠ Karla Destovnika-Kajuha v Šoštanju otvoritev razstave in podelitev priznanj. Učencem: Aljaž Ficko, Anja Kerec, Hana Berendijaš, Maja Banfi, Nuša Kološa, Sui Leonie Beker, Špela Marič, Tea Šajt, Tea Šiftar, Teo Rižnar, Vida Balažic, Lara Harkai, Paris Kozic, Vid Suhadolnik, Saša Gergar in Saška Spirić iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha še naprej.

Monika Vidmar

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost