Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

»Bog živi vas Slovenke, prelepe žlahtne rožice …« (F. Prešeren)

 Ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika, Prešernovega dne, smo v petek, 7. februarja, izvedli proslavo in se s kulturnim programom spomnili največjega slovenskega poeta Franceta Prešerna.  

Da je “ljubezen kot veter”, ki je tudi slavnemu pesniku v življenju prinesel veliko tegob, smo slišali skozi grenko-sladko poezijo lepo zvenečih verzov in skladnih rim. 

fotografije

Ob glasbenih nastopih učencev višje stopnje, ki so bili vpeti med branje Prešernove ljubezenske poezije, je bilo ob projekcijah na platnu zaznati pomladno vzdušje.

V drugem delu proslave je bila poetova ljubezen do poezije in slovenskih deklet še izrazitejša, saj so učenci literarno-novinarskega krožka navdušili z igro »Bog živi vas Slovenke«, ki so jo ustvarili skupaj z mentorico Lariso Weiss – Grein Konkolič, in ob bučnem aplavzu zagotovili, da se drugič zopet srečamo v kakšni drugi zgodbi.

Prepričani smo, da se bodo Prešernovi verzi z enako vrednostjo brali še dolga stoletja, saj je poet nekoč tudi sam dejal: “Na posodi v zlatih črkah slava se bo brala, od naroda do naroda tvojega imena.

Zapisala: Larisa Weiss – Grein Konkolič

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost