Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V petek, 8. 10. 2021, bomo v sklopu nacionalnega Tedna otroka za učence od 6. do 9. razreda izvedli delni kulturni dan (3 ure). Letošnja osrednja tema se glasi Razigran uživaj dan, zato bodo aktivnosti namenjene k spodbujanju igrivosti, gibanju na prostem, razvijanju domišljije in ustvarjalnosti.

Delni kulturni dan, 8. 10. 2021 – Potek aktivnosti po razredih

 fotografije

6. razred:

Učenci 6. razredov se bodo v delavnicah, ki jih bosta izvedli ga. Nina Stenko Primožič iz organizacije Karitas in pedagoginja Darja Cigüt, pogovarjali o pomenu samopodobe, pasteh interneta, izdelali bodo tudi vsak svojo knjigo in se igrali kot nekoč.

Izvedba delavnic: 1.–3. šolska ura (matične učilnice)

 7. razred:

 Predstavnica Društva za zaščito živali Pomurja bo v sklopu teme Razigran uživaj dan za učence 7. razredov izvedla predavanje in delavnice, v katerih bo predstavila pomen zdravega »sobivanja« ljudi in živali. Ob posnetkih s terena bo učencem prikazala hvaležnost živali ob spoznanju, da so ljudje velikokrat njihovi rešitelji in zavezniki.

V sklopu delavnic, ki jih bosta izvedli specialna pedagoginja Nina Cigüt (Pomen terapevtskega dela s pomočjo psov –Tačke pomagačke) in Valerija Marič (Mavrična čustva živali) pa bodo učenci spoznali motivacijske in terapevtske strategije, ki uspešno doprinesejo k pozitivnemu razvoju v odraščajočem obdobju mladostnikov.

V obeh delavnicah bo ob kratkem filmskem gradivu poudarjena prijateljska in čustvena vez med ljudmi in živalmi.

Izvedba predavanja in delavnic: 2.–4. šolska ura (telovadnica in matične učilnice)

8. razred:

 Izvajalci medgeneracijskega skupnostnega centra Hiša Sadežev družbe iz Murske Sobote bodo učencem 8. razreda v sklopu delavnic in iger skušali ozavestiti pomen dobrih odnosov v šoli. Ob učenju in igri se namreč lahko zabavamo in raziskujemo.

Izvedba delavnic: 2.–4. šolska ura (matične učilnice, na prostem)

9. razred

 Učenci 9. razredov bodo na delavnicah, ki jih bodo izvedli učitelji Gregor Nemec, Jure Rems in Saša Kerčmar, na »razigran« in poučen način spoznali nevarne pasti družbenih omrežij in računalniških iger in se soočili s posledicami odvisnosti od le-teh. Naučili se bodo urediti tudi Google dokument (seminarska naloga na temo Razigran uživaj dan!), pravil ustreznega citiranja itd.

 Izvedba delavnic: 2.–4. šolska ura (matične učilnice, računalniška učilnica)

Po opravljenih dejavnostih kulturnega dne učenci nadaljujejo s poukom po urniku.

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost